"Вбити Юлю-2": ФСБ планувало теракт в офісі "Батьківщини" - СБУ

Служба безпеки України запобігла нападу на офіс ВО «Батьківщини» в Києві, яке планувалося спецслужбами Росії.

Також СБУ запобігла інспіровану з РФ спробу теракту в будівлі Національної поліції в Херсонській області, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

«СБУ отримала оперативну інформацію про наміри спецслужб РФ створити в Україні штучні умови для широкомасштабних акцій протесту. З цією метою особам, які ховаються на території РФ від українського правосуддя, була поставлена задача організувати напад з використанням вибухових пристроїв ... на офіс Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" в Києві», - розповів начальник департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко.

За його словами, задум іноземної спецслужби полягав у тому, щоб «посварити вітчизняних політиків з державною владою і на основі штучно створеного інциденту спровокувати акції протесту під час святкування Дня Конституції України».

Кононенко також розповів, що про отримання оперативної інформації був проінформований глава держави і керівники ВО «Батьківщина».

«26 червня о 04.30 зловмисники були затримані на місці вчинення злочину "на гарячому" при спробі закидати офіс ВО "Батьківщина" пляшками із запальною сумішшю», - повідомив начальник департаменту.

За словами Кононенка, затримано трьох осіб, всі вони «жителі одного із західних регіонів країни, прибули в столицю спеціально скоїти цей злочин і вже сьогодні вранці повинні були повернутися».

Начальник департаменту підкреслив, що за вчинення таких дій зловмисники мали отримати грошову винагороду від осіб, які переховуються на території Росії.

Він також поінформував, що двоє з трьох фігурантів були причетні до організації блокування траси «Київ - Рава-Руська» в березні поточного року, а третій був причетний до організації протестів 10 травня в Рівному.

Крім того, Кононенко додав, що в ході затримання у зловмисників було вилучено телефони з листуванням з особами, які перебувають на території РФ, в яких чітко розписані вказівки і суми винагороди.

Відповідаючи на питання про те, з ким листувалися ці люди, представник СБУ сказав: «З Миколою Дульським (лідер української праворадикальної організації "Наждак" Микола Дульський)».

Кононенко також розповів, що Служба безпеки України запобігла інспірованій з РФ спробі теракту в будівлі Національної поліції в Херсонській області.

«СБУ встановила і заблокувала на стадії підготовки намір вчинити терористичний акт в адмінбудівлі Нацполіціі в Херсонській області», - поінформував представник СБУ.

«За задумом іноземної спецслужби підрив або підпал будівлі поліції повинен був виглядати як помста представників націоналістичних об'єднань за зіткнення з поліцейські 9 травня 2017 року», - розповів начальник департаменту.

«Таким чином, ми можемо констатувати, що в гібридній війні РФ застосовує весь арсенал можливостей», - підсумував Кононенко.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...