Вбивали "дипломати" Путіна? - ФБР має нові докази у справі про вбивство екс-міністра Лесіна у США

Головний пропагандист Кремля, що подався до Вашингтону дав згоду на співпрацю з американськими спецслужбами.

Михайло Лесін

ФБР в своєму розпорядженні має дані, які доводять, що колишній путінський міністр друку, творець міжнародного пропагандистського телеканалу Russia Today, екс-глава холдингу «Газпром-медіа»був убитий російськими громадянами в 2015 році, передають Патріоти України з посиланням на Buzzfeed.

Надзвичайно велике число російських «дипломатів», які готуються покинути США (60 осіб звинувачені адміністрацією Трампа в шпигунстві), пов'язано не тільки з недавньою атакою в Солсбері в Великобританії, але і з підозрілою смертю Михайла Лесіна в Вашингтоні в номері свого готелю листопаді 2015 року, йдеться у статті.

Через 11 місяців після того, що сталося Мін'юст США зробив висновок, що мав місце нещасний випадок: нетверезий Лесін був в номері один, він багато разів падав, до тих пір, поки не розбив собі голову, вдарившись об меблі. У 58-сторінковій доповіді поліції, почасти критикований владою, немає нічого істотного, що доводила б цю версію, передає журналіст. «Жодна людина в ФБР цьому не вірить», - сказав Buzzfeed один агент.

За даними Buzzfeed, ФБР має як мінімум чотири незалежних свідчення, що підтверджують: Лесін був убитий. Репутація Лесіна, який тривалий час вважався американськими спецслужбами надійним експертом щодо Росії, стала скандальною після того, як в 2016 році спливло «досьє», написане колишнім співробітником британської розвідки Крістофером Стилом, де говорилося, що російські «обробляють, підтримують і консультують Трампа як мінімум п'ять років, за допомогою компромату, зокрема знятих в московському готелі в 2013 році сексуальних збочень».

У переданому Стилом ФБР доповіді про смерть Лесіна стверджується, що колишній путінський міністр друку, творець міжнародного пропагандистського телеканалу Russia Today (нині RT), екс-глава холдингу «Газпром-медіа», був побитий до смерті офіцерами російської держбезпеки, підробляв виконанням брудних доручень одного близького до Путіна олігарха. Їхнє завдання полягало не в тому, щоб його вбити, але вони занадто сильно побили людину. Замовник не уточнюється. Проте, за даними російських ЗМІ, на початку 2015 року у Лесіна був конфлікт з великим акціонером «Газпрому» Юрієм Ковальчуком, йдеться в статті.

У 2016 році джерело, близьке до американських розвідслужбам, запевняв Le Figaro, що Лесін служив «неформальним каналом зв'язку» між Москвою і Вашингтоном. Незважаючи на його прізвисько Бульдозер, ця людина, яка стояв в центрі приборкання ЗМІ російською владою, не фігурував у «списку Магнітського», укладеному американським Конгресом, де накладалися санкції на російських діячів, які порушили права людини. Він помер напередодні призначеної зустрічі в Мін'юсті США, де повинен був дати свідчення про функціонування телеканалу RT, про який він був прекрасно обізнаний.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...