"Вбивство Гандзюк загрожує колапсом влади в передвиборний період", - Бобровська

У неділю, 4 листопада, стало відомо про смерть херсонської активістки Катерини Гандзюк.

У липні 2018 року її облили кислотою, у результаті чого тіло дівчини на 40% було покрито опіками. Вона до останнього боролася за життя, перенесла 11 складних операцій, але все-таки врятувати активістку не вдалося.

"За чотири місяці правоохоронні органи так і не змогли покарати винних і замовника нападу, але не втрачали нагоди попіаритися на цій справі. Тому зараз громадськість повинна взяти ситуацію у свої руки і не дати можливості політикам у черговий раз зам'яти жорстокий злочин. Інакше це призведе до іншої великої проблеми - самосуду", - розповіла активістка Соломія Бобровська, передають Патріоти України.

"Після смерті Катерини Гандзюк існує ймовірність розгортання кількох сценаріїв. Перший - це певне залякування частини громадського сектора, щоб ми погодилися зайняти спокійну позицію і трохи зменшили оберти. Другий сценарій - це навпаки активізація, мобілізація і розгортання повністю роботи протидії та пошуку того, хто ж все-таки замовив вбивство Катерини Гандзюк. Тому потрібна організованість, самооборона кожного з нас для того, щоб не допустити подібних трагічних випадків з колегами, друзями.

Кожен із нас - це мішень. Кожен активіст - це мішень. І ніхто не може себе убезпечити, коли йде в політику або в громадський активізм. Тому зараз громадськість повинна чітко продиктувати план дій для влади, наполягати на тому, що ми хочемо отримати: це тимчасову слідчу комісію, розслідування дій співробітників МВС Херсонської області, відставку чиновників. Тому що, на мій погляд, останні п'ять-шість нападів на активістів за останній рік, на жаль, чіткий показник непрофесіоналізму правоохоронців, як мінімум.

Я розумію, що напади на активних громадян - це старі методи КДБ для того, щоб демотивувати суспільство. Але це сигнал для нас, що ми повинні сьогодні мобілізуватися і дати відсіч владі, донести, що така ситуація є неприпустимою.

Я стою на тому, що Катя не померла, її вбили. Убили кислотою, системою, байдужістю і відсутністю розслідування про те, хто ж все-таки її замовив. Але я слабо вірю в те, що винні будуть покарані.

Якщо суспільство побачить, що слідство не дає ніякого результату, тоді безкарність може породити ще більшу безкарність. Це, у свою чергу, може породити самосуд, який стане повним хаосом і колапсом влади в передвиборний період.

Тепер для громадськості справа честі - постійне нагадування всім інститутам влади про те, що ми чекаємо на результати розслідування й інформацію про всіх замовників. А не тільки піар політиків на вбивстві Гандзюк."

Джерело: Апостроф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...