"Вбивство" НАБУ відкладається: "Тверезість окремих політиків, реакція громадськості, ЗМІ та особисті контакти безлічі активістів у міжнародних організаціях зіграли свою роль", - Найєм

За словами нардепа, секретаріати парламентських фракцій вже отримали оновлений порядок денний, у якому відсутній проект №7362.

Законопроект, яким парламенту надається право одноосібного звільнення голови НАБУ, САП та членів НАЗК, знято з порядку денного і не буде розглядатися Радою, - повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Мустафа Найєм, передають Патріоти України.

За його словами, секретаріати парламентських фракцій вже отримали оновлений порядок денний, у якому відсутній проект №7362.

"Коли-небудь події цієї ночі увійдуть до підручників історії. Зараз просто повірте на слово: тверезість окремих політиків, реакція громадськості, ЗМІ та особисті контакти безлічі активістів у міжнародних організаціях зіграли не останню роль в цій історії", – додав нардеп.

Нагадаємо, лідери фракцій "Блок Петра Порошенка" та "Народний фронт" Артур Герасимов і Максим Бурбак зареєстрували законопроект "Про внесення змін до деяких законів щодо забезпечення парламентського контролю" (реєстраційний номер 7362).

Документом пропонується доповнити закон "Про Регламент Верховної Ради України" новою главою 33-1 та статтею 216-2. Цими змінами передбачено, що Верховна Рада може висловити недовіру директору Державного бюро розслідувань, заступнику генерального прокурора – керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, директору Національного антикорупційного бюро, члену Національного агентства з питань запобігання корупції, що має наслідком відставку з посади.

Також зазначається, що питання про висловлення недовіри може бути внесене на розгляд парламенту президентом, Кабінетом міністрів та за пропозицією не менш як третини народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради, тобто не менше, ніж 150 народних депутатів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...