Вчені назвали овочі, які продовжують життя

Регулярне вживання трьох порцій овочів підвищує шанс на довголіття.

До такого висновку прийшли американські вчені. Зокрема, за словами наукових фахівців, імовірність довголіття зростає за регулярного вживання моркви, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Також таким ефектом володіє брокколі. За рахунок високого вмісту кальцію й калію брокколі допомагає зробити кістки скелета міцнішими, а калій необхідний для підтримки здоров'я серця і судин.

Багато калію містять у собі й помідори — їхнє вживання нормалізує артеріальний тиск, захищає від появи серцевих захворювань.

Крім цього, довголіттю сприяє вживання болгарського перцю — лідера з концентрації вітаміну С. Також фахівці радять для продовження життя їсти баклажани, буряк і кабачки.

Ще один овоч, який допомагає прожити довше, — це капуста. У ній присутня речовина діїндолілметан, що захищає від радіації.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

неділя, 14 вересень 2025, 0:07

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...