Таких висновків дійшли вчені з Колумбійського університету, які були представлені на Міжнародній конференції Асоціації з боротьби із хворобою Альцгеймера в Чикаго, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.
Зокрема, у дослідженні взяли участь 2226 осіб, які не мали ознак деменції. Так, серед них було проведено опитування, під час якого вони вказували, чи додавали цукор в їжу і в напої та в якому обсязі. При цьому у 429 чоловік протягом семи років розвинулася хвороба Альцгеймера.
Як виявило дослідження, у людей, які щодня додають 30,3 грами цукру в їжу, ризик сенильної деменції збільшується на 33 відсотки в порівнянні з тими, хто вживає 5,8 грамів цукру в день.
Окрім того, вчені зазначили, що любителі солодких напоїв, в тому числі пуншів і фруктових соків, на 27% частіше страждають на хворобу Альцгеймера, а ті, хто постійно п'є підсолоджені газовані напої – на 54%.
Що таке хвороба Альцгеймера? Це захворювання, яке виникає у людей у похилому віці. Воно характеризується послабленням функцій головного мозку. Через це людина не може піклуватися про себе самостійно – вона потребує постійного нагляду і сторонньої допомоги.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...