Таких висновків дійшли вчені з Колумбійського університету, які були представлені на Міжнародній конференції Асоціації з боротьби із хворобою Альцгеймера в Чикаго, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.
Зокрема, у дослідженні взяли участь 2226 осіб, які не мали ознак деменції. Так, серед них було проведено опитування, під час якого вони вказували, чи додавали цукор в їжу і в напої та в якому обсязі. При цьому у 429 чоловік протягом семи років розвинулася хвороба Альцгеймера.
Як виявило дослідження, у людей, які щодня додають 30,3 грами цукру в їжу, ризик сенильної деменції збільшується на 33 відсотки в порівнянні з тими, хто вживає 5,8 грамів цукру в день.
Окрім того, вчені зазначили, що любителі солодких напоїв, в тому числі пуншів і фруктових соків, на 27% частіше страждають на хворобу Альцгеймера, а ті, хто постійно п'є підсолоджені газовані напої – на 54%.
Що таке хвороба Альцгеймера? Це захворювання, яке виникає у людей у похилому віці. Воно характеризується послабленням функцій головного мозку. Через це людина не може піклуватися про себе самостійно – вона потребує постійного нагляду і сторонньої допомоги.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...