Вчені розповіли, який популярний продукт може спричинити хворобу Альцгеймера

Додавання двох з половиною ложок цукру в чай ​​збільшує у любителів солодкого ризик розвитку хвороби Альцгеймера, або сенильної деменції - психічного захворювання, яке більше відоме під назвою старече недоумство або старечий маразм.

Таких висновків дійшли вчені з Колумбійського університету, які були представлені на Міжнародній конференції Асоціації з боротьби із хворобою Альцгеймера в Чикаго, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Зокрема, у дослідженні взяли участь 2226 осіб, які не мали ознак деменції. Так, серед них було проведено опитування, під час якого вони вказували, чи додавали цукор в їжу і в напої та в якому обсязі. При цьому у 429 чоловік протягом семи років розвинулася хвороба Альцгеймера.

Як виявило дослідження, у людей, які щодня додають 30,3 грами цукру в їжу, ризик сенильної деменції збільшується на 33 відсотки в порівнянні з тими, хто вживає 5,8 грамів цукру в день.

Окрім того, вчені зазначили, що любителі солодких напоїв, в тому числі пуншів і фруктових соків, на 27% частіше страждають на хворобу Альцгеймера, а ті, хто постійно п'є підсолоджені газовані напої – на 54%.

Що таке хвороба Альцгеймера? Це захворювання, яке виникає у людей у похилому віці. Воно характеризується послабленням функцій головного мозку. Через це людина не може піклуватися про себе самостійно – вона потребує постійного нагляду і сторонньої допомоги.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...