Вчені встановили, що чоловіки по-іншому реагують на біль, ніж жінки

Канадські психологи з Університету Макгілла в Монреалі прийшли до висновку, що чоловіки мають кращу больову пам'ять у порівнянні з жінками.

Учасникам, віком від 18 до 40 років, прикладали до передпліччя гарячий предмет, температура якого поступово росла, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Експеримент добровольці могли у будь-який час перервати.

Через певний час учасники повинні були кілька разів стиснути кулак, щоб було досить болісно. У добровольців до цього руки були перетягнуті манжетою (для автоматичного вимірювання тиску), яка заважала постачання кінцівки кров'ю.

Наступного дня експеримент повторили. Чоловіки відчували біль значно сильніше, ніж попереднього разу. Їх стрес-реакція також виявилася сильнішою.

У жінок, навпаки, такого ефекту не спостерігалося. У жінок другий експеримент здавався менш болісним, ніж перший, ніби вони до нього звикли.

Больова пам'ять виявилася залежною від обставин. Коли біль чоловікам завдавав інший керівник експерименту в іншій будівлі, вони не відчували її сильніше. А от зміна обставин для жінок не мала жодного значення.

Схожий взаємозв’язок вчені вирішили вивчити на гризунах. Вчені блокували короткочасну пам'ять за допомогою медикаментів. Їх стрес-реакція на другу больову атаку виявилася такою ж, як і в перший раз. Тобто обставини не спричинили у них негативних очікувань.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...