Вчені виявили несподівані факти про булочки з маком

У булочках з маком виявили підвищену дозу наркотичних речовин.

У Франції почалися перевірки після повідомлень про підвищені дози наркоречовин в булочках і іншій випічці з маком. На сьогоднішній день ці хлібобулочні вироби зняті з продажу, також експерти закликають утримуватися від вживання виробів з маком, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Про те, що булочки з маком можуть виявитися небезпечними і їх краще не вживати, поки не стануть зрозумілі результати перевірок, попередило Головне управління з питань конкуренції, споживання та боротьби з шахрайством (DGCCRF) Франції. Відомство розпорядилося про проведення перевірок після того, як співробітники Паризького токсикологічного центру повідомили про виявлення підвищених доз морфіну і кодеїну в аналізах людей, які вживали випічку з маком. Коли фахівці протестували насіння маку з цих кондитерських виробів, в них також було виявлено присутність цих речовин, причому в істотній концентрації.

Професор Жан-Клод Альварез з Паризького токсикологічного центру повідомив: в кожному вивченому виробі містилося до 4 мг морфіну. Зазвичай макові зерна не містять алкалоїдів опіуму. На думку експерта, на зерна, використані в булочках і багетах, міг потрапити сік маку. Двоє співробітників токсикологічного центру також відчули погіршення самопочуття після з'їденої випічки з маком. Аналіз показав, що в ній містилося до 8 мг морфіну - це можна порівняти з концентрацією наркоречовин в ліках, які призначаються пацієнтам в онкології.

«Всім, хто після вживання виробів з маком відчує сонливість, сплутаність свідомості, втому, сухість у роті, нудоту та інші негативні симптоми, слід звернутися в найближчий токсикологічний центр. Найбільш уразливі перед цими симптомами вагітні жінки, матері-годувальниці, діти», - йдеться в застереженні наглядового відомства.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...