Вчений-невдаха, ображений на весь світ: Що відомо про нападника на журналістку "Еха Москви"

Після затримання поліцейськими чоловік, який напав на ведучу "Еха Москви" Тетяну Фельгенгауер Борис Гриц заявив, що підтримував з нею "телепатичний зв'язок".

Поліції 48-річний Гриц розповів свою версію того, що сталося, - повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, передають Патріоти України.

Даючи свідчення, він назвав своє ім'я і заявив, що ведуча Тетяна Фельгенгауер щоночі катувала його, використовуючи "телепатичний зв'язок".

Про особу Грица більш детально розповіла колишня однокурсниця Бориса, що вчилася з ним з 1986-го по 1991 рік.

Вчений з Абхазії, який жив в Ізраїлі, викладав в США і був ображений на весь світ

"Він сам з Абхазії, після закінчення інституту повернувся туди, але змушений був знову приїхати в Москву, вже тікаючи від війни ... На нашому курсі він був одним із найрозумніших студентів. Але в 1990-ті роки фізики в Росії були не затребувані , тому в підсумку він поїхав в Ізраїль ", - заявила Максимова.

За її словами, останнім часом справи Грица в Ізраїлі йшли погано, він не міг знайти роботу і в кінці вересня прилетів до Москви.

"Він дзвонив мені 29 вересня, а потім 3 жовтня і надіслав своє резюме. В наш IT-відділ був потрібний фахівець, web-розробник, який міг би працювати з рекламою на сайтах. Ми хотіли з ним навіть зустрітися, поговорити, але не встигли" , - повідала Максимова в коментарі Бі-бі-сі.

За словами однокурсниці Бориса, через потреби він був навіть готовий працювати далекобійником в Канаді.

"Він фахівець в досить вузькій темі - вивчення шарів атмосфери - і їздив за контрактом викладати на якийсь час в США, - повідомила Максимова. - Але потім контракт закінчився, і він був змушений повернутися в Ізраїль. Коли ми розмовляли, він розповідав, що навіть думав поїхати попрацювати далекобійником в Канаду. А коли я здивувалася, як же так, відповів, що треба на щось жити ".

Судячи з резюме, Гриц був захоплений наукою і охоче вчився.

З 1994-го по 2007-й рік він навчався і викладав в Інституті фізики ім. Раках в Єврейському університеті в Єрусалимі, де став магістром з фізики.

З 1999-го по 2006 рік у Інституті наук про Землю того ж університету отримав Ph.D. в атмосферних науках.

А в 2015-2016 роках пройшов курс просунутого програмування в компанії Tel-Ran LTD.

У цій же компанії, як випливає з резюме, Гриц працював web-розробником з літа 2016-го по літо 2017 року. Російську мову він вказав в резюме як рідну і зазначив, що вільно володіє англійською та івритом.

"Нам вже всім під 50 і, може, його образило якийсь виступ, яке він прийняв на свій рахунок. Коли ми спілкувалися, мені здалося, що він ображена на життя людина", - констатувала Максимова.

Чоловік, який напав на журналістку, хотів судитися з Ізраїлем

У мережі можна знайти онлайн-щоденник Boris Grits, в якому вчений ділився своїми думками, переживаннями і проблемами.

У квітні 2017 року Борис писав про намір судитися з Ізраїлем через порушення його права на працю. Він скаржився, що двічі дзвонив в Міжнародний суд ООН, але на його дзвінки ніхто не відповів.

"Мені здається, ізраїльські служби почали блокувати мій доступ до міжнародних ресурсів, якщо вони пов'язані з Міжнародним судом, - писав Гриць в своєму блозі. - Я, до речі, не збирався відразу звертатися до Міжнародного суду. Як перший крок я розглядав звернення до ізраїльського суду. Але я не вірю ізраїльтянам і маю на це більш ніж достатні підстави".

Мотиви замаху на життя ведучої "Еха Москви"

Останні півтора року автор блогу був зациклений на ведучій "Еха Москви" Тетяні Фельгенгауер. Влітку 2016 року писав, нібито журналістка має доступ до його особистих даних.

Тетяна Фельгенгауер

У вересні 2017 року Boris Grits почав скаржитися, нібито Фельгенгауер телепатично переслідує його.

"Останні пару днів вона почала шукати можливість впливати на моє серце. З диханням, точніше його припиненням, вона вже давно експериментує. Вчора ж вранці прокинувся з відчуттям сталевого кільця, що стягла моє серце. Ну а сьогодні вранці мене чекало відчуття важкого холоду в серці" , - йдеться в блозі.

Під час надання свідчень Борис Гриць повторив свої претензії до ведучої, написані ним в блозі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...