Вдова Вороненкова розповіла про знущальні СМС-ки від замовника вбивства її чоловіка (відео)

Вдова Марія Максакова напередодні річниці вбивства свого чоловіка Дениса Вороненкова дала ексклюзивне інтерв’ю журналістам "1+1".

Марія Максакова

Жінка розповіла, як провела цілий рік під охороною, без підтримки сім’ї і з погрозами від кримінального авторитета Росії, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Вона досі не вірить у смерть Дениса, а на могилу приходить із його донькою від першої цивільної дружини-білоруски. Та приїхала, аби допомогти Марії та дізнатися ім’я замовника злочину. Про розкриття вбивство Вороненкова у ГПУ прозвітували ще торік восени, а головним підозрюваним замовником у версії слідства є Володимир Тюрін – кримінальний авторитет і перший чоловік Максакової. "Це просто сатана! Тюрін мені ще SMS-ку прислав: "Не сатаній, знай, живи!". Як це розцінювати?", - каже вона.

Із Тюріним вони були в цивільному шлюбі п’ять років та мають двох спільних дітей, які живуть у Москві з батьком-злочинцем. Сина і доньку Марія не бачить уже більше року. "Я зараз заручниця цієї ситуації, як і діти. Він просто переламав усе! У нього був конфлікт із Денисом, цей конфлікт усі прекрасно спостерігали: дзвонив, кричав, вистежував його. Звісно, він ненавидів Дениса. На, а що, не діставайся ж ти нікому", - так коментує ці стосунки вдова російського політика.

У цієї пари було все: слава, гроші, впливові друзі. Вона – відома спадкоємиця оперної династії, він – колишній спецслужбовець і політик, обидва – депутати Держдуми та улюбленці російських таблоїдів, перша закохана пара російських депутатів, які одружилися. На весіллі спікер Думи Сергій Наришкін співав із нареченою, але в 2016 році все змінилося. Вороненкова звинуватили в корупції та рейдерстві, він утік до Києва, Максакова кинула все і подалася слідом за ним. Україна прийняла депутата, як цінного свідка злочинів режиму Путіна. Вороненков отримав громадянство і почав свідчити про Януковича, ФСБ і фінансування війни Росії проти України. "Денис володів величезною кількістю інформації про контрабандні фінансові потоки транскордонні, котрі йдуть між Росією та іншими країнами, в тому числі Україною. Оскільки на таких потоках побудовано фінансування війни на сході, то ця інформація могла спровокувати нові кримінальні справи", - вважає російський опозиціонер Ілля Пономарьов.

З імовірних сімох фігурантів у справі вбивства Вороненкова затримані лише двоє, Тюрін оголошений у міжнародний розшук, але досі залишається відкритим питання, хто з російських політиків його покриває. "Реальним замовником цього злочину були абсолютно інші люди, котрі мали важелі впливу на пана Тюріна. А хто має вплив на найкрупнішого кримінального авторитета? Безумовно, влада", - вважає Пономарьов. Утім, представники української правоохоронної системи все ж сподіваються, що фігурант справи опиниться в руках вітчизняного правосуддя. "Я не виключаю заочного, але розраховую на очне засудження – розраховуємо на оперативну удачу", - пояснив генпрокурор Юрій Луценко.

На вдачу українських слідчих сподівається і сама Максакова, яка дуже хоче, щоби Тюріна судили саме в Україні. Після розкриття злочину з ним жодного разу не спілкувалася, але той не припиняє з нею листуватися. "Він каже своєму охоронцю: відправ Марії Петрівні. Це погроза чи ні? "Час такий короткий". Це що таке?", - каже вдова Вороненкова. Для Максакової цей рік почався з іще однієї втрати: в Німеччині помер її батько. При тому, що з матір’ю вона майже не спілкується, бо відома актриса Людмила Максакова рік тому, як повідомляла російська преса, "дякувала Богові" за вбивство зятя. "Я у своєму житті за цей рік втратила найближчу людину, свого батька, і в принципі, як мені здалося, батька своїх перших дітей, котрий в теорії все одно людина, на котру десь можна було покладатися. Тобто Тюрін позбавив мене абсолютно всього, будь-якого захисту", - каже жінка.
З нею залишився єдиний рідний і близький чоловік, але йому лише два роки – це син Іван Вороненков, який дуже схожий на батька. "Коли його питаємо, де тато, він показує і каже: зірочка. Мені постійно Денис сниться. Я дуже люблю та сумую за ним", - зізнається Максакова. Вона досі живе у чужій квартирі знайомих, в яку заселилися, ще коли разом із живим чоловіком переїхали в Київ. У вдови російський паспорт і посвідка на проживання в Україні. Через чотири роки вона зможе стати громадянкою України, і жінка на це розраховує. "Я назавжди", - відповідає вона на питання, чи надовго планує лишатися тут.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...