Вечеря на Святвечір: Смачні пісні рецепти (фото)

Вечеря на Святий вечір — це святкова трапеза напередодні Різдва 6 січня. У цей день заведено не їсти до появи першої зірки на небі (час, коли народився Ісус Христос). На столі має стояти 12 пісних страв.

Журналісти підібрали зимові смачні і корисні салати, які не заберуть багато часу і сил, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Вінегрет

Інгредієнти:

  • 5 картоплин
  • 3 огірка кислих
  • 2 морквини
  • 2 буряки
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • оцет, гірчиця, рослинна олія, сіль

Спосіб приготування:

Овочі промити, відварити до готовності, дати їм охолонути і потім очистити.

Кубиками нарізати відварну картоплю, моркву, буряк і огірки. Дрібно нарізати цибулю, з'єднати з іншими підготовленими інгредієнтами.

Заправити вінегрет пісний оцтом, олією, гірчицею, посолити і поперчити, перемішати і подати до столу.

Салат із червонокачанної капусти

Інгредієнти:

  • 150 г червонокачанної капусти
  • 30 г моркви
  • 20 г пісного спреда
  • 20 волоського горіха
  • щіпка кмину
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту (можна винного або яблучного)
  • 1 шт. цедри апельсина
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Нашаткувати капусту, нарізати моркву соломкою, горіхи подрібнити.

Розігріти на сковороді пісний спред, додати капусту, оцет і обсмажити 2 хвилини, постійно помішуючи.

Додати у сковороду моркву, подрібнені волоські горіхи, кмин і сіль. Перемішати і смажити ще 2 хвилини. При подачі посипати апельсиновою цедрою.

Салат "Зимовий"

Інгредієнти:

  • 2 шт. зимової чорної редьки
  • 1 велика цибулина
  • 1 пучок зелені
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • цукор і сіль за смаком
  • олія рослинна

Спосіб приготування:

Редьку очистити і потерти на крупній тертушці. Посолити за смаком. Перемішати і поставити на 2 години, щоби зникла гіркота.

Потім злити з редьки сік. Додати цибулю півкільцями і зелень. Залити заправкою. Для неї змішати сік лимона, цукор і олію рослинну.

Салат із яблуками і фенхелем

Інгредієнти:

  • 2 качана середнього розміру фенхеля
  • 2 невеликих червоних яблука
  • 1 лайм (сік і цедра)
  • 1 качан фенхеля з зеленню
  • 1 цибуля-шалот
  • 3 ст. л. олії оливкової
  • 2 ст. л. винного білого оцту
  • 1 ч. л. цедри мандарина
  • 450 г суміші салатних листів
  • сіль і мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

М'якоть фенхеля тонко нарізати півкільцями. Яблука, не очищаючи від шкірки, нарізати тонкими часточками, видаливши серцевину, сприснути соком лайма. Подрібнити зелень фенхеля і цибулю-шалот.

Для заправки збити оливкову олію, оцет, цедру всіх цитрусових, додати цибулю-шалот. Заправку посолити і поперчити.

Розкласти салатне листя по тарілках, на них викласти яблука і фенхель. Полити заправкою і посипати зеленню фенхеля.

Салат з рисом

Інгредієнти:

  • 3-4 ст. л. довгого рису
  • 2 шт. маринованих огірків
  • 50 г консервованої кукурудзи
  • 1 морквина
  • петрушка (зелень)
  • 1 зубчик часнику
  • 2-3 ст. л. рослинної олії
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Рис відварити до готовності і остудити. Перекласти рис у миску, додати кубиками нарізану відварену моркву. Далі також додати кубиками нарізані мариновані огірки і кукурудзу, дрібно посічену петрушку, пресований часник.

Добре перемішати салат, посолити за смаком. Заправити олією. Перекласти в салатницю.

Салат із корейською морквою

Інгредієнти:

  • 4-5 шт. свіжих печериць
  • 100 стручкової квасолі
  • 100 г готової корейської моркви
  • 7-9 шт. чорних консервованих оливок
  • рослинна олія
  • 1/4 ч. л. насіння кунжуту
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Стручкову квасолю розморозити, воду злити і обсмажити на олії до готовності. Викласти в миску і остудити.

Гриби порізати скибочками і теж обсмажити на олії.

У мисці змішати квасолю, гриби, заздалегідь приготовлену моркву по-корейськи, і оливки, порізані половинками. Посолити. Добре перемішати і дати настоятися 20-30 хвилин

Викласти на блюдо і посипати кунжутним насінням.

Бурякова ікра

Інгредієнти:

  • 3-4 буряки
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 100 г рослинної олії
  • 1/2 скл. томатної пасти
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

Цибулю і моркву подрібнити і підсмажити на олії до золотистого кольору. Додати натертий на дрібній тертушці свіжий буряк і тушкувати до готовності.

За 5 хвилин до закінчення приготування додати сіль, перець і томатну пасту, трохи розведену водою. Остудити і подати, прикрасивши зеленню.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...