Журналісти підібрали зимові смачні і корисні салати, які не заберуть багато часу і сил, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.
Вінегрет
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Овочі промити, відварити до готовності, дати їм охолонути і потім очистити.
Кубиками нарізати відварну картоплю, моркву, буряк і огірки. Дрібно нарізати цибулю, з'єднати з іншими підготовленими інгредієнтами.
Заправити вінегрет пісний оцтом, олією, гірчицею, посолити і поперчити, перемішати і подати до столу.
Салат із червонокачанної капусти
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Нашаткувати капусту, нарізати моркву соломкою, горіхи подрібнити.
Розігріти на сковороді пісний спред, додати капусту, оцет і обсмажити 2 хвилини, постійно помішуючи.
Додати у сковороду моркву, подрібнені волоські горіхи, кмин і сіль. Перемішати і смажити ще 2 хвилини. При подачі посипати апельсиновою цедрою.
Салат "Зимовий"
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Редьку очистити і потерти на крупній тертушці. Посолити за смаком. Перемішати і поставити на 2 години, щоби зникла гіркота.
Потім злити з редьки сік. Додати цибулю півкільцями і зелень. Залити заправкою. Для неї змішати сік лимона, цукор і олію рослинну.
Салат із яблуками і фенхелем
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
М'якоть фенхеля тонко нарізати півкільцями. Яблука, не очищаючи від шкірки, нарізати тонкими часточками, видаливши серцевину, сприснути соком лайма. Подрібнити зелень фенхеля і цибулю-шалот.
Для заправки збити оливкову олію, оцет, цедру всіх цитрусових, додати цибулю-шалот. Заправку посолити і поперчити.
Розкласти салатне листя по тарілках, на них викласти яблука і фенхель. Полити заправкою і посипати зеленню фенхеля.
Салат з рисом
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Рис відварити до готовності і остудити. Перекласти рис у миску, додати кубиками нарізану відварену моркву. Далі також додати кубиками нарізані мариновані огірки і кукурудзу, дрібно посічену петрушку, пресований часник.
Добре перемішати салат, посолити за смаком. Заправити олією. Перекласти в салатницю.
Салат із корейською морквою
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Стручкову квасолю розморозити, воду злити і обсмажити на олії до готовності. Викласти в миску і остудити.
Гриби порізати скибочками і теж обсмажити на олії.
У мисці змішати квасолю, гриби, заздалегідь приготовлену моркву по-корейськи, і оливки, порізані половинками. Посолити. Добре перемішати і дати настоятися 20-30 хвилин
Викласти на блюдо і посипати кунжутним насінням.
Бурякова ікра
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Цибулю і моркву подрібнити і підсмажити на олії до золотистого кольору. Додати натертий на дрібній тертушці свіжий буряк і тушкувати до готовності.
За 5 хвилин до закінчення приготування додати сіль, перець і томатну пасту, трохи розведену водою. Остудити і подати, прикрасивши зеленню.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...