Велика Британія підтримала рішення США про розрив ракетного договору з РФ

Росія зробила з ракетного договору насмішку і порушила домовленості.

Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон

Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон підтримав рішення США про розірвання Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності з Росією. "Наш близький і тривалий союзник - це, звичайно, США, і ми рішуче підтримуємо США в тому, щоб наполегливо донести чіткий сигнал: Росії слід поважати зобов'язання за договором, який вона підписала", - сказав він виданню Financial Times, передають Патріоти України.

За словами міністра, Росія зробила з ракетного договору насмішку і порушила домовленості. "Це Росія його порушила, і це Росії потрібно навести у себе порядок", - сказав міністр.

Він додав, що теоретично виступає за збереження ДРСМД, але у Кремля немає волі до виконання угоди.

Нагадаємо, Трамп заявив про те, що США розірвуть договір з РФ про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. У відповідь на це в МЗС РФ заявили, що головний мотив розірвання договору - мрія США про однополярний світ. Пізніше там додали, що Росія вживе у відповідь заходів, зокрема військового характеру, якщо США втілить у реальність свої наміри.

Договір забороняє сторонам виробництво балістичних і крилатих ядерних ракет наземного базування дальністю від 500 до 5500 км, а також їх випробування і розгортання. За підсумками угоди СРСР знищив 1846 ракетних комплексів, а США - 846.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...