Велика російська взуттєва мережа "Kari" має намір закрити магазини в Україні

Один із співробітників компанії підтвердив плани закриття і додав, що мережу можуть продати.

Про це повідомили три джерела, передають Патріоти України з посиланням на liga.net.

"До одного з наших торгових центрів прийшов лист про розірвання договору оренди з жовтня", - підтвердив комерційний директор девелоперської компанії Будхаус Груп Максим Гаврюшин.

При цьому в компанії Карі Україна не відповіли на запит видання. Але, один із співробітників компанії підтвердив плани закриття і додав, що мережу можуть продати.

"Ще одне підтвердження - спам-розсилка смс, в яких йдеться про масштабні розпродажі у зв'язку з закриттям", - пише видання.

Проблемою для рітейлера могла стати девальвація гривні, яка призвела до зростання цін на взуття, додає партнер компанії Atlas Advisors Олексій Ращупкін. Мережа виконувала свої зобов'язання з орендної плати, хоча останні місяці спостерігалося зниження її оборотів, додає Гаврюшин.

За останній рік в Україні вже закрилися дві мережі з продажу недорогого взуття - найбільший російський ритейлер Centro і дискаунтер Plato (підрозділ компанії MTI, яка розвиває мережу Інтертоп).

Після закриття всіх магазинів конкурентів в Україні залишиться тільки одна мережа з продажу недорогого взуття - ССС.

Kari - велика російська взуттєва мережа, заснована у 2012 році бізнесменом Ігорем Яковлєвим. Яковлєв також заснував мережу магазинів з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо". Але згодом продав російську частину бізнесу чеському фонду PPF Group, а українську - бізнесменові Віктору Поліщуку.

У розвиток взуттєвої мережі бізнесмен вклав близько 150 млн доларів. У 2015 році Kari отримала 23,58 млрд руб (392 млн доларів) виручки, що на 37,14% більше 2014 року. Збиток компанії за 2015 рік - близько 2,98 млрд руб (115 млн доларів). Фінансових результатів українського підрозділу компанія не розголошує.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...