"Великая Рассея": У Москві працівники хлібзаводу влаштували голодний бунт (фото)

Співробітники великого хлібозаводу "Черкізово" в Москві майже тиждень тому оголосили голодування, тому що їм не платять зарплату з серпня.

З 14 грудня близько 50 осіб нічого не їдять, бо залишилися без грошей перед новорічними святами, передають Патріоти України з посиланням на російську службу ВВС.

Так, керівництво підприємства заборгувало співробітникам більше 10 млн рублів, а про компенсацію ніхто нічого не говорить. За словами співробітників, затримки платежів були постійно – на два-три місяці. Цього разу багато хто не отримували зарплату з серпня. За п'ять днів кількість протестуючих збільшилася до 80 – серед них і начальник виробництва Галія Якушина.

"Склалася така обстановка, що завод не в змозі виплачувати заробітну плату, оскільки гроші від продажу продукції надходили не на рахунки заводу, а на рахунок торгового дому "Настюша", для якого ми є дочірнім. На сьогоднішній день дебіторська заборгованість торгового дому до нас – близько 500 млн рублів", – розповіла вона.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу, а гендиректора Яна Соловйова, який 14 грудня зупинив виробництво, оголосив у розшук.

"За версією слідства, з серпня 2018 року дотепер генеральним директором ВАТ "Черкізово" в порушення вимог Конституції Російської Федерації, трудового законодавства й умов, укладених з працівниками юридичної особи трудових договорів, при наявності фінансової можливості повністю не виплачувалася заробітна плата", – повідомляє СК.

Підприємство має заплатити гроші не менш ніж 100 співробітникам організації. Слідчі провели обшуки у керівництва і пообіцяли вжити всіх можливих заходів для відшкодування заподіяної потерпілим шкоди. За словами голодуючих, ніхто жодних обіцянок їм не давав, хоча на завод за час голодування приїжджали і прокуратура, і депутати Держдуми, і представники СКР.

"Це мало чим заспокоює. Немає представників ні з префектури, ні з мерії – ніхто нами не цікавиться взагалі, в якому ми тут стані", – сказала начальник виробництва.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...