Великій патріотці Аді Роговцевій 81 рік! - Чим актриса підкорила Україну (фото)

Про Аду Миколаївну справедливо кажуть: “Її обличчя у титрах – вже половина успіху”. А на її рахунку більше 130 ролей.

Ада Роговцева

Ада Роговцева у будь-якому віці затребувана і бажана глядачем. Актриса має талант перевтілень, притягальну зовнішність і відмінне почуття гумору, передають Патріоти України.

Обираючи професію, Ада планувала вступати на журфак, але від такого рішення її відрадили подруги, змусивши її піти на іспити в театральний інститут. До того ж, дівчина постійно виступала на вечорах у школі, співала і грала в п’єсах. У 1954 році Роговцева виявилася на першому курсі Київського театрального інституту.

Ось так, сьогодні, для когось вона Анна з Вічного поклику, для кого-то – Гелена з Варшавської мелодії. Зараз її можна побачити на сценах театру Сузір’я і театру на Лівому березі, у фотопроекті Щирі, в якому вона знялася разом зі своєю дочкою, режисером Катериною Степанковою, серіалі Запитайте у осені, фільм Казка старого мельника.

Також Ада викладає акторську майстерність у Київському університеті ім. Карпенко-Карого.

Ада Миколаївна каже, що так і не відкрила секрет молодості і щиро зізнається, що вік – це катастрофа. "Уже в 35 років, коли грала в спектаклі Як важливо бути серйозним Сесилі Кард’ю, якій 18, я відчувала цю катастрофу віку, – з гіркотою сказала артистка. – Хоча виглядала дуже непогано і цілком тягнула на 18. Прекрасно виглядати – це непроста робота, а жити відповідно до віку – важка праця."

Відомо, що Ада Роговцева часто відвідує бійців на передовій. "Чому я їжджу на передову? Бо вони кличуть, знають мене не перший рік. Вже не кажуть “була артистка”, а говорять “була Ада Миколаївна”. Так склалося, що я стала уособленням жінки, яка може приїхати, обняти й сказати дуже прості слова, – розповіла Роговцева під час зустрічі з журналістами на Одеському міжнародному кінофестивалі 2018. – Одного разу на такій зустрічі близенько до передової хлопчики сказали мені: “Треба, щоб ви були міністром оборони”. Чому він так говорить? Бо треба розуміти, як живе кожна людина, кожен солдат."

imageimageimageimageimageimageimageimage
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...