"Великий брат" прагне знати все: Google звинуватили у шпигунстві за користувачами

Проблема конфіденційності стосується близько 2 млрд користувачів пристроїв, що працюють з програмним забезпеченням Android від Google і сотні мільйонів користувачів iPhone в світі, які використовують Google для навігації або пошуку.

Дослідження Associated Press показало, що багато сервісів Google на Android-пристроях і iPhone зберігають дані про місцезнаходження користувачів, навіть якщо в настройках це було заборонено самим користувачем, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Зазвичай Google заздалегідь запрошувати дозвіл на відстеження геолокації. Google Maps, наприклад, нагадує дозволити доступ до місцезнаходження, якщо ви використовуєте його для навігації. Якщо ви згодні, додаток записує ваші пересування і відображає їх у міру необхідності.
Збереження похвилинних пересувань користувачів несе загрозу конфіденційності. Відомо, що в минулому році завдяки цьому сервісу американські поліцейські визначили місцезнаходження підозрюваного у вбивстві.
На сторінці Google наголошується, що сервіс не зберігає дані про ваших пересування. «У будь-який момент ви можете відключити Історію геолокації. З виключеною Історією, місця, куди ви ходите, більше не зберігаються», - йдеться в повідомленні.
Видання зазначає, що це неправда. Навіть коли Історія геолокації припинена, деякі додатки Google автоматично зберігають дані про місцезнаходження з відміткою часу без запиту.
Наприклад, як тільки користувач відкриває сервіс «Карти», Google відразу запам'ятовує, де він знаходиться. Автоматичні щоденні оновлення погоди на телефонах Android також точно вказують, де ви знаходитесь. І навіть пошук деякою інформацією, яка зовсім не пов'язана з місцезнаходженням користувача, як «набори для дитячої творчості», дозволяють Google визначати точну широту і довготу - з точністю до квадратного фута - і зберігають її в обліковому записі Google.

Проблема конфіденційності стосується близько 2 млрд користувачів пристроїв, що працюють з програмним забезпеченням Android від Google і сотні мільйонів користувачів iPhone в світі, які використовують Google для навігації або пошуку.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...