Верховна Рада "по-тихому" повернула акциз на електромобілі

Це передбачають законопроекти №8487 і №8488, які були прийняті парламентом минулого тижня.

Крім зміни розміру акцизу і алгоритму формування податку на бензинові і дизельні авто, зазначеними законами передбачається введення акцизів на ввезення електромобілів з-за кордону, передають Патріоти України.

Парламент скасував їх в минулому році до 1 січня 2019 року. Тепер акциз складе 1 євро за 1 кВт ємності акумулятора. Це означає, що акциз на електромобіль Tesla складе 100 євро, на Nissan Leaf - 35-40 євро. Істотно це на ціну машин не вплине.

Нагадаємо, в кінці року перестає діяти закон, який скасовував ПДВ для ввезення машин з електричною силовою установкою. Якщо Верховна Рада не продовжить його дію, це значно вплине на вартість електромобілів. Ціни на авто виростуть мінімум на 20%.

Джерело: ElectroCars
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...