Верховна Рада збирається заборонити продаж домашньої свинини та яловичини

З 1 січня 2020 року в Україні може бути введена заборона на забій худоби на несертифікованих бійнях. Таке м'ясо можна буде використовувати виключно для власних потреб.

Відповідні зміни вносить законопроект №7489, який Головне науково-експертне управління Верховної Ради рекомендувало схвалити в першому читанні, передають Патріоти України з посиланням на UBR. Зазначається, що продавати таке м’ясо на ринках навіть в невеликих обсягах можуть назавжди заборонити.

Проте наразі обмежувальні заходи не такі суворі до домашніх господарств. Аж до 2025 року закон "Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів" дозволяє їм реалізовувати без обмежень м'ясо копитних тварин, забитих в кількості до 3-х голів на день. А з 2025 року продавати такий продукт дозволено на ринках, розташованих в радіусі 50 кілометрів від місць забою.

Всі ці послаблення і пропонують усунути автори законопроекту №7489. Таким чином, невеликим домашнім господарствам залишиться 2 варіанти: везти тварин на сертифіковану бійню або використовувати м'ясо для власних потреб. Виняток залишать тільки для домашньої птиці, кролів та нутрій: їх можна буде забивати в домашніх умовах в кількості не більше 10 голів на день.

За введення цієї норми проголосував і аграрний комітет Ради – він також рекомендував депутатам прийняти пропоновані зміни. Тим часом експерти вважають, що норма практично рівносильна геноциду домашнього тваринництва. А декларована його авторами мета – попередження поширення небезпечних недуг – не має нічого спільного зі справжніми мотивами.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...