Відповідні зміни вносить законопроект №7489, який Головне науково-експертне управління Верховної Ради рекомендувало схвалити в першому читанні, передають Патріоти України з посиланням на UBR. Зазначається, що продавати таке м’ясо на ринках навіть в невеликих обсягах можуть назавжди заборонити.
Проте наразі обмежувальні заходи не такі суворі до домашніх господарств. Аж до 2025 року закон "Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів" дозволяє їм реалізовувати без обмежень м'ясо копитних тварин, забитих в кількості до 3-х голів на день. А з 2025 року продавати такий продукт дозволено на ринках, розташованих в радіусі 50 кілометрів від місць забою.
Всі ці послаблення і пропонують усунути автори законопроекту №7489. Таким чином, невеликим домашнім господарствам залишиться 2 варіанти: везти тварин на сертифіковану бійню або використовувати м'ясо для власних потреб. Виняток залишать тільки для домашньої птиці, кролів та нутрій: їх можна буде забивати в домашніх умовах в кількості не більше 10 голів на день.
За введення цієї норми проголосував і аграрний комітет Ради – він також рекомендував депутатам прийняти пропоновані зміни. Тим часом експерти вважають, що норма практично рівносильна геноциду домашнього тваринництва. А декларована його авторами мета – попередження поширення небезпечних недуг – не має нічого спільного зі справжніми мотивами.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...