Верховний суд скасував рішення про закриття справи проти Іванющенка

Матеріали справи стосовно колишнього народного депутата Юрія Іванющенка спрямовані на новий судовий розгляд в апеляційній інстанції.

Юрій Іванющенко

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

«Постановою Верховного суду України скасовано постанову касаційної інстанції, яким безпідставно відмовлено у скасуванні постанови Апеляційного суду м.Києва, яка перешкоджала розгляду апеляційної скарги прокурора на незаконне рішення слідчого судді Солом'янського районного суду м.Києва від 27 січня 2016 року про безпідставне закриття кримінального провадження в відносно підозрюваного Ю.Іванющенка. Матеріали справи направлені на новий судовий розгляд до суду апеляційної інстанції», - поінформували у відомстві.

Як уточнюється, ВСУ скасував рішення, яке 26 січня 2016 року прийняв Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ на користь Іванющенко, якого підозрюють у скоєнні правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) КК України.

Верховний суд задовольнив заяву заступника генпрокурора про перегляд цієї постанови «через неоднакового застосування касаційною інстанцією однієї і тієї ж норми права, що зумовило ухвалення різних за змістом судових рішень», пояснили в ГПУ.

Нагадаємо, в 2014 році колишньому народному депутату України Юрію Іванющенко оголошено про підозру за фактом організації розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах в сумі близько 177 млн грн під час укладення договорів між державним підприємством «Госекоінвест» і ТОВ «Карпатистройінвест» і за фактом одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах в сумі близько 650 млн грн.

Крім того, управлінням ГПУ з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні за підозрою Іванющенко в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України за фактом організації вимагання за попередньою змовою групою осіб частки в статутному фонді ТОВ «Промринок», що завдало матеріальної шкоди потерпілим у великих розмірах і організації підписання, за попередньою змовою групою осіб свідомо підробленого документа.

На початку березня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що кримінальні провадження проти Іванющенко об'єднані в одне. Досудове слідство триває.

У тому ж місяці Іванющенко виключили з списку санкцій Євросоюзу в зв'язку з тим, що його ситуація «не відповідала певним критеріям» для продовження обмежувальних заходів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...