Весна відкладається? - Синоптики озвучили невтішний прогноз погоди для України

У п'ятницю, 30 березня, українцям варто чекати чергового зниження температури, в деяких областях - навіть сніг з дощем.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик, передають Патріоти України.

"У п'ятницю в західних і північних областях очікується невеликий мокрий сніг з дощем, на решті території без опадів. У центральних і південних областях місцями буде туман. Температура вночі становитиме від 3 градусів тепла до 2 градусів морозу, на Сумщині та Харківщині буде 4-9 градусів морозу. Вдень температура складе 3-8 градусів тепла, а в південних областях і на Закарпатті - 9-13 градусів тепла. 31 березня по всій країні, крім східних областей, і 1 квітня пройдуть помірні дощі, а в карпатському регіоні очікуються сильні дощі. Температура повітря складе до 7 градусів тепла вночі, до 15 градусів тепла вдень. У південній та центральній частинах країни і на Прикарпатті буде 15-18 градусів тепла. Ці два для будуть теплими", - сказав він.

Але, за словами Білика, радіти потеплінню належить недовго, вже 2-3 квітня в Україні знову прийде холодний циклон. "Люди відчують суттєве похолодання у всіх регіонах. У західних областях буде дощ з мокрим снігом в ніч з 2 на 3 квітня і весь день 3 квітня. Вночі очікується близько нуля градусів, а денна температура складе близько 5 градусів тепла. Також в ці дні буде сильний північно-західний поривчастий вітер 10-15 м/с", - зазначив синоптик.

А ось по-справжньому весна вступить у свої права вже з 4 квітня. "З 4 квітня буде потепління, в Україні нарешті прийде хороша погода", - резюмував Білик.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...