Ветеран АТО розповів, як Росія обкатує армію на Донбасі (відео)

Росія активно використовує конфлікт на Донбасі для випробування різного озброєння і навчання особового складу своїх збройних сил.

Мирослав Гай

Про це в ефірі Обозреватель.LIVE заявив ветеран війни на Донбасі, офіцер запасу 95-ї ОМБР ЗСУ, керівник благодійного фонду "Mir&Co" Мирослав Гай, передають Патріоти України.

"Путін не раз говорив про те, що Сирія і Донбас - це, фактично, полігони. У Сирії тренуються ВКС, сили спеціального призначення. Вони тренують там свою авіацію, завдають ракетних ударів. Відповідно, на Донбасі вони тренують свою артилерію, піхоту, відомо, що РФ навіть заводила на Донбас курсантів-артилеристів для відпрацювання тактичних дій. Для них це - величезний полігон", - наголосив Гай.

За його словами, українські військові в зоні АТО також отримали неоціненний досвід.

"У нас дійсно велика кількість людей пройшли Донбас, пройшли війну, багато чому навчилися. У нас дуже непоганий рівень офіцерський і сержантський. Як нам пророкували, що ми взагалі втратимо незалежність, а вони за дві години дійдуть до Києва. У результаті чотири роки не можуть взяти Авдіївку", - додав він.

Також ветеран АТО зазначив різницю у веденні бойових дій ЗСУ і окупантами.

"Але ми не можемо тренуватися так, як це робить Росія. Не можемо ми бити артилерією по, вибачте, своїй власній інфраструктурі, а Росія - може. Але ми теж використовуємо Донбас для відпрацювання нових видів озброєння, нових систем зв'язку, нової техніки. Хоч це і неприємно визнавати, але для нас це теж своєрідний полігон", - підсумував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...