В'язень терористів "Л/ДНР" розповів, які жахи відбуваються у в'язницях ОРДЛО

Засуджені страждають від свавілля охорони, огидного харчування, відсутності медичної допомоги...

Ув'язнені виправної колонії №52 скаржаться на жахливі умови утримання, і офіційним листом просять про переведення у місця обмеження волі на підконтрольні території Україні. Українська влада, за їх словами нічого не роблять, тому вони звернулися в мас-медіа, передають Патріоти України.

Засуджений Сергій, який з 2014 по 2017 перебував у 52-ій колонії поблизу окупованого Єнакієвого розповів, які умови надала незаконна адміністрація "ДНР" у в'язницях. Глобально, ув'язнений скаржився на погане харчування, свавілля охорони, відсутність побачень, медикаментозної допомоги, злодійство під сторони адміністрації та інші порушення прав людини.

"Чоловік помер від гангрени, і йому навіть не дали знеболювальне. Його просто перевели в одиночну камеру, щоб інші не чули стогонів. Кожен день влаштовують так звані обшуки для того, щоб красти наші речі. При нас вони в кишені тягнуть зарядні пристрої для електронних цигарок, запальнички, ручки. Антенний кабель для телевізора – і той вкрали. За простий телефон кнопковий потрібно платити 1000 рублів в місяць, а якщо його в тебе знайдуть, то відправлять в карцер", – розповів довічно ув'язнений Сергій.

Засуджений поділився, що людей, які відбувають термін, також змушують воювати. Кількох його співкамерників відправили на фронт. "Вони повоювали рік, шестеро втекло, двоє загинуло, двох повернули знову, звинуватили їх в пособництві Україні і знову засудили до довічного ув'язнення", — додав він.

Можливість перейти в колонію підконтрольну владі — швидше виняток з правил. За різними оцінками, у виправних установах ОРДЛО знаходиться від 8 до 10 тисяч чоловік. За роки війни перевели тільки 180 з них. Самі ув'язнені стверджують, що 90% хотіли б переведення в Україну. Але підконтрольні Росії сили просто не віддають ув'язнених. Навіть тих, у кого закінчуються терміни, продовжують утримувати в колоніях.

Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський розповів, що незаконна адміністрація окупованих регіонів не веде переговорів з українською стороною з питання видачі ув'язнених. Він вважає, що повпливати на них можна тільки через міжнародне співтовариство.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...