Від Африки до Європи: З'явилися вражаючі фото побуту студентів у різних країнах світу

Однаковий безлад у кімнаті та віра в світле майбутнє…

Голландський фотограф Хенні Бугерт у міжнародному фотопроекті «Зображення» доводить, що між студентами різних країн набагато більше спільного, аніж здається на перший погляд, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

Та якщо для африканського студента щастя полягає в тому, щоб просто навчатись, європейцю ще потрібно чимало матеріальних речей: IPhone, брендовий одяг, дорогий автомобіль та чималенька сума в кишені. Цей разючий контраст між «цивілізаціями» продемонстровано і на світлинах.

Як повідомляє Хенні Бугерт німецькому виданню faz.net, він фотографував студентське житло та його мешканців протягом більш ніж десяти років. За словами фотографа, його проект є своєрідним документуванням: переглянувши ці фото років через тридцять, можна буде зробити висновок про зміни в студентському житті.

На сьогодні голландець сфотографував вже близько двох сотень студентів. Об’єктив закордонного фотографа охопив життя здобувачів вищої освіти у дванадцяти країнах. Окремий розділ на сайті проекту відводиться для студентів-біженців, адже вони часто мають найбільші труднощі з житлом.

Чому Хенні Бугарт фотографує студентів саме у них вдома? Кожен з них залишає частинку себе у цих чотирьох стінах! Вони живуть здебільшого у маленьких кімнатках та показують своїм прикладом, що щастя не залежить від квадратних метрів.

Робота над проектом стартувала ще у 2005 році: щомісяця на сторінках голландського журналу TKMST з’являлось фото вітчизняного студента та його житла. Згодом почалися виставки: в амстердамській галереї Melkweg та у Москві, де Хенні й вирішив додати до колекції фотографій нідерландських студентів світлини їхніх російських однолітків. Так народилася ідея проекту: Бугертові вдалося отримати грант від голландського уряду. На виділені кошти фотограф розпочав роботу в інших країнах.

Кенія

Після тиску ООН уряд Кенії в 2003 році ввів безкоштовну освіту в початкових школах. Але для створення шкіл та виплати зарплатні вчителям грошей недостатньо. Класи переповнені, якість освіти низька.


Індія

Незважаючи на те, що Індія активно інвестує кошти в освіту, університети там все ще перебувають в ненайкращому стані. Прем’єр-міністр країни Манхоман Сінг вважає, що якість викладання у більшості вишів та коледжів нижча за середню через фаворитизм та корупцію.

Куба

На Кубі освіта безкоштовна, особливо якщо студент демонструє лояльність до правлячої Комуністичної партії. Однак, після закінчення вишу випускник може й не побудувати гідну кар’єру: навіть освічені кубинці часто працюють прибиральниками.

Філіппіни

У Філліпінах 27% дітей не отримують початкової освіти, хоча вона і безкоштовна. Така статистика – результат відсутності шкіл у сільській місцевості та викладання англійською (вдома учні розмовляють рідною мовою). Коледж доступний лише для еліти. Поза тим, рівень грамотності в країні високий: діти навчаються у батьків та друзів.

Болівія

У Болівії школярі мають знати мову корінного народу (кечуа або аймару), а також іспанську та будь-яку іноземну мову. Президент країни Ево Моралес намагається таким чином прищепити повагу до місцевих культур.

Китай


Таїланд

Сирія (розділ «Біженці»)

Студент із Сирії Мохана Альшау, що вчився історії протягом двох років, зараз живе у французькому місті Кале та називає його «єдиним вікном в Англію». У свої 22 роки він вже встиг побувати у Туреччині, Греції, Македонії, Сербії, Австрії, Німеччині, але все одне мріє повернутися до рідної країни. Мрія цього студента – завершення війни у «найкрасивішій країні на світі».

Нідерланди

У рідних для автора фотопроекту Нідерландах кожен студент отримує грант на навчання, але лише на чотири роки. Після цього подарунок уряду перетворюється в кредит, який випускник може сплачувати декілька десятиліть після закінчення університету, що заважатиме йому придбати будинок та жити самостійним життям.

Італія

Росія

Молдова

Молдова є однією з найбідніших країн Європи, хоча витрачає на освіту чимало — 9,6% ВВП. Та, незважаючи на це, жоден молдавський університет не потрапив до 700 найкращих вишів світу.

Німеччина

У своєму проекті Хенні не лише робить фотографії студентів, але й записує з ними невеликі інтерв’ю, фрагменти яких можна переглянути на сайті Image connect.

Голландський фотограф стверджує: західні студенти не задумуються над тим, як важко здобути освіту їх одноліткам з країн з нижчим рівнем розвитку. Тому його мета – зблизити студентів усього світу та посприяти тому, щоб вони надихали одне одного. Бугерт планує продовжити роботу над проектом, але скаржиться на брак фінансової підтримки: мовляв, людям зараз набагато простіше знайти світлину в інтернеті, аніж відвідати фотовиставку.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...