"Від імені всіх, хто цінує життя і волю вище всього": Українські діячі культури звернулися до Олега Сенцова

Понад п'ять десятків українських діячів культури звернулися в листі до українського політв'язня Олегу Сенцова з проханням припинити голодування.

"У світі не так багато людей такої волі, як ти. Ми знаємо, що ти не любиш, коли про тебе говорять хороше. Але така вольова, міцна духом людина нам потрібна живою. Саме для того, щоб продовжити подальшу боротьбу за всіх наших хлопців, за яких ти готовий життя покласти. Ти нам потрібен. Навіть з в'язниці ти зміг об'єднати всіх нас для цієї боротьби", - йдеться в листі, передають Патріоти України.

Відзначається, що українські діячі дуже переживали, про те, що не мали права просити Сенцова зупинити голодування. "Ми сильно хвилювалися, ми не сміли до тебе звернутися. З одного боку, ми єдині з тобою в твоїй вимозі. З іншого боку, ми боїмося за твоє життя і за життя всіх хлопців", - йдеться в листі.

Діячі культури, серед яких Ліна Костенко, Сергій Жадан, Іван Малкович, Олександр Ройтбурд, Римма Зюбіна та інші, нагадали історію з припиненням голодування лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим. "Коли Мустафа тримав найтриваліше голодування і вже був готовий розлучитися з життям, до нього на побачення приїхала мати з братом з запискою від Андрія Сахарова. У ній Сахаров писав, що просить Мустафу відмовитися від голодування. Про те, що для всіх однодумців і соратників набагато важливіше його життя, ніж його, нехай героїчна, смерть. Не врахувати думку Сахарова, відмовити Сахарову Мустафа не міг. Він припинив голодування. Олег, ми приєднуємо до нашого прохання, прохання Андрія Сахарова і Мустафи Джемілєва. Зроби для нас цей подвиг любові. Ми тебе просимо від імені ... всіх, хто цінує життя і волю вище всього. Просимо з повагою і з любов'ю до тебе", - нагадали в листі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...