Від корупції до зради: Для держшахти на Волині спритні чиновники купили на 25 мільйонів обладнання у "ДНР"

Співробітники СБУ викрили посадових осіб на корупційних закупівлі обладнання з окупованого Донбасу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ в Facebook, передають Патріоти України.

«Співробітники Служби безпеки України викрили посадових осіб, які по корупційних механізмах закупили на тимчасово окупованих територіях обладнання для державної шахти на Волині», - йдеться в повідомленні.

Стверджується, що один з керівників держпідприємства Дирекція з будівництва об'єктів вступив в змову з учасниками торгів на закупівлю обладнання для волинської шахти, сформувавши конкурсні вимоги під конкретного постачальника.

«Чиновник, який є уродженцем окупованого Донбасу, закупив у підприємства так званої "ДНР" обладнання на майже 25 мільйонів гривень», - додають в СБУ.

Для адаптації обладнання під реальні потреби шахти було додатково витрачено ще 600 тисяч гривень з держбюджету.

«Керівництво заводу-постачальника, який перереєстрований в Дніпропетровській області, надало завідомо неправдиві відомості про відсутність податкової заборгованості перед бюджетом, а власником підприємства є громадянин Росії. Одному з керівників державного підприємства та керівнику конкурсних торгів, в рамках відкритого кримінального провадження, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України», - йдеться в повідомленні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...