Від Рені до Маріуполя: Мінінфраструктури збирається з'єднати бетонною магістраллю 13 морських портів України

За словами заступника міністра, зараз в міністерстві обговорюється проект будівництва бетонної дороги Одеса-Миколаїв-Херсон.

У Міністерстві інфраструктури висловлюються за те, щоб з'єднати бетонною дорогою 13 морських портів країни - від Рені до Маріуполя. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань в інтерв'ю виданню «Дело», передають Патріоти України.

«На мою думку, бетонна дорога повинна з'єднати всі діючі в Україні 13 портів від Рені до Маріуполя», - зазначив заступник міністра.

Довгань нагадав, що зараз в міністерстві обговорюється проект будівництва бетонної дороги Одеса-Миколаїв-Херсон.

«Ми вже почали готувати проекти: це бетонна дорога першої категорії, яка з'єднає порти Великої Одеси - Чорноморськ-Одеса-Южний-Миколаївський порт і Херсонський порт. Це близько 150 км, чотири смуги і відсутність обмежень по вазі фур. Власне, це ідеальне рішення питання логістики в портах», – повідомив він.

За його словами, на будівництво бетонної дороги між Одесою і Херсоном необхідно близько 150-200 млн доларів.

Цю суму планується залучити шляхом позики у Ексімбанку Китаю. Будівництво цієї магістралі має розпочатися у 2018 році і триватиме близько півтора року.

«Думаю, що з 2018 року МІУ запустить будівництво бетонної дороги, яка з'єднає порти», – заявив Довгань.

Також заступник міністра зазначив, що бетонні дороги в 1,5 рази дорожче асфальтних. До того ж, в Україні дуже мало підрядників, які можуть їх будувати.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...