Від "русской весны" до повалення Варфоломія: Про колишнього одеського священника-утікача, котрий зробив скандальну заяву через Томос

Священик, який закликає до повалення Варфоломія, в 2014 році сподівався, що Україну захопить Путін.

Андрій Новіков

Про це в своєму блозі пише журналістка Ірина Ромалійська, передають Патріоти України.

"Ах, яка мила деталь - священик, який зараз у Москві закликає скинути Варфоломія, одеський же! У 2014 особисто вів переговори з Глаз'євим, турбувався дуже про те, щоб російські війська не зупинилися на Криму, а взяли всю Україну", - стверджує Ромалійська.

За словами журналістки, священик Андрій Новіков, який запропонував позбавити сану Константинопольського патріарха Варфоломія, в 2014 активно підтримував "русскую весну" і фігурував у "плівках Глазьєва" (записах телефонних переговорів радника Президента РФ Володимира Путіна Сергія Глазьєва, які робила українська розвідка).

Ромалійська пише, що до квітня 2014 року Новіков був секретарем Одеської єпархії, кліриком Одеського Успенського кафедрального собору. Потім втік до Москви і став там настоятелем храму Живоначальної Трійці на Воробйових горах.

За словами журналістки, в оприлюднених частинах "плівок Глазьєва" Новіков згадується двічі. Вперше - коли російський православний пропагандист Кирило Фролов повідомляє Глазьєву, що "наші утримують Миколаїв. Перекрили міст, не пускають українську техніку", і що зв'язок із цими людьми потрібно тримати через "батька Андрія Новікова". А вдруге - коли сам Новіков розмовляє з Глаз'євим 1 березня 2014 року (цього дня Рада Федерації РФ дозволила Путіну використовувати російські війська на території України, - ред.).

Ромалійська цитує уривок з їхньої розмови.

"Отець Андрій: Скажіть, а ось цей указ Путіна, він же стосується всієї України? Там не написано, що тільки Крим?

Глазьєв: Який саме указ?

Отець Андрій: Ну, зараз у Раді Федерації розглядається - Путіна подання "Про використання військ Російської Федерації на території України до наведення там суспільно-конституційного ладу!

Глазьєв: Ну... так, це стосується всієї України, звичайно".

"Не висловлююся про Томос, бо атеїст. Але ось у таких випадках дуже хочеться, щоб українські православні чимшвидше відмежувалися від московської церкви. Амінь", - підсумовує журналістка.

Джерело: Цензор.НЕТ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...