Від влади "дива" не дочекались: Кияни зібрали майже 100 тис. грн і самі відремонтували аварійну дорогу (фото)

Проблемні дороги по вул. Чабанівська і Жулянська (тепер Теремківська) давно обговорювалися в Facebook-групах жителів Вишневого, Гатного, Софіївської Борщагівки.

Жителі столичного передмістя зібрали майже 100 тисяч гривень і самі відремонтували аварійні ділянки дороги на виїзді з Києва. Потрібну суму вдалося зібрати всього за шість днів, передають Патріоти України.
Проблемні дороги по вул. Чабанівська і Жулянська (тепер Теремківська) давно обговорювалися в Facebook-групах жителів Вишневого, Гатного, Софіївської Борщагівки. Місцеві жителі близько року чекали, поки питанням займеться влада, проте дороги не ремонтували. За цей час ділянки, які і так знаходилися в аварійному стані, лише погіршувалися. При цьому дороги були досить завантажені, особливо в години пік.

Потім київський digital-фахівець Микола Косенко, який сам часто їздить по цих дорогах, вирішив ініціювати збір коштів на ремонт доріг. Спочатку він планував зібрати хоча б трохи грошей, щоб закрити найбільші ями. Перша мета була такою: зібрати за пару днів близько 16 000 грн.

Насамперед чоловік повідомив про це в Facebook-групі жителів місцевих районів. Потім Микола підготував невелику коробку з прорізом для грошей і оголошення, з якими о 7:00 ранку вийшов на дороги і почав збирати гроші. Перший внесок чоловікові дали вже через хвилину.

Дорога до ремонта
За перший день вдалося таким чином зібрати 5950 грн, на другий день почали надходити гроші і на карту (її реквізити Микола вказував в кожному пості). Процес перерахунку грошей Микола знімав на камеру і викладав в Facebook-групи, там же влаштовував вибір і обговорення підрядників.
На наступний день знову вдалося зібрати 6750 грн. При цьому гроші активно надходили і на карту.
Після того, як жителі зібрали 16 000 грн почалося обговорення вибору підрядника.
5 жовтня підрядники вже полатали ями на вулиці Чабанівська.
Тоді ж почалося обговорення ремонту вулиці Жулянській - Микола озвучив цю пропозицію в Viber-чатах і продовжив збір грошей.

Всього завдяки такому краудфандінгу вдалося зібрати 97 000 грн. Люди жертвували від 1 до 3000 тисяч гривень. При цьому середній внесок становив 100-200 грн.
Про прогрес Микола розповідав в групах: «Громада Вишневе, Софіївська Борщагівка, Крюківщина, Гатне, Святопетрівське», «Гатне сьогодні", Котеджне містечко «Вдалий», а також в Viber-чатах.

Всього в кампанії взяло участь приблизно 400-500 осіб.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...