"Від ЗСУ з любов'ю!": Українські десантники захопили штаб американських військових на Saber Junction (фото)

Старт міжнародних навчань в Німеччині видався для українських десантників дуже вдалим: без єдиного пострілу вони захопили позиції "противника" у лісі...

Рота українських десантників з 95-ї бригади (Житомир) на міжнародних навчаннях Saber Junction-2018 в Німеччині захопила польовий штаб батальйону 173-ї десантної бригади США і групу італійських спецназівців. Про це в Facebook повідомила прес-служба Генштабу ЗСУ, передають Патріоти України.

"Джентльмени, складіть вашу зброю!" Прекрасна фраза, з якої почався сьогоднішній день на "Сейбр Джанкшн". Дев'ять годин блукання по лісах. Хороша робота, єноти! Деталі - пізніше", - йдеться в повідомленні.
Українські десантники за легендою навчань діють як "противник" (OPFOR), що "воює" з підрозділам ВLUFOR - 173-ю повітряно-десантною бригадою ЗС США, десантниками з Франції, Італії та Чехії. Співвідношення BLUFOR до OPFOR - не більше 4:1.
Як пише в Facebook безпосередній учасник навчань Олексій Бобовников, "американські airborne і італійська спецура зажурилися трошки". "Будь-хто зажурився б, якби спав-спав, а прокинувся під стволами української десантури. Ще сильніше можна зажуритися, якщо знати, що це був штаб їх батальйону. Так, з потрохами. Без єдиного пострілу. Відмінний початок активної фази. Від ЗСУ з любов'ю", - пише боєць.
Раніше, до початку навчань, Бобовников написав, що 173 бригада "багатьма вважається основною ударною силою США в Європі".

Як пишуть в Генштабі, американські розвідники зараз намагаються "помститися" за своїх, "але їм поки не щастить".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...