Відбулася телефонна розмова президента України і державного секретаря США: Що обговорювали

​США підтримують суверенітет і територіальну цілісність України і ніколи не визнають анексію Криму Росією, про що було заявлено у нещодавній "Кримській декларації" Держдепу.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенко, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Держдепу.

Голова української держави подякував Помпео за "Кримську декларацію" і наголосив на пріоритетності продовження руху від політики невизнання анексії до політики деокупації Криму, додає прес-служба Адміністрації президента України.

Співрозмовники також обговорили санкції проти Росії, розміщення миротворців ООН на Донбасі, звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які утримуються в Росії та на окупованих територіях на Донбасі і в Криму. Окрім того, обговорювалося питання безпекових викликів внаслідок реалізації проекту "Північний потік–2".

Помпео також привітав початок процесу запуску Антикорупційний суду в Україні та ухвалення закону про національну безпеку і закликав Київ виконати інші вимоги МВФ.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...