"Відбувається методична зачистка всіх, хто у 2014 році сприяв введенню російських військ на Донбас", - Грицак

Ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка ліквідували внаслідок зачистки свідків або розбірок на комерційному ґрунті.

Про це заявив журналістам 1 вересня голова Служби безпеки України Василь Грицак, передають Патріоти України.

Грицак спростував версію бойовиків про причетність української сторони до загибелі Захарченка. "На мій погляд, прогнозована ситуація. Відбувається методична зачистка всіх тих, хто у 2014 році сприяв введенню російських військ на Донбас, хто сприяв створенню псевдонародних республік... Ми вважаємо, що відбувається методична зачистка тих, хто знає занадто багато і в кого на руках кров, тих, хто не потрібен надалі як свідок", – заявив Грицак.

Він також не відкидає, що це можуть бути "просто "розбірки" на комерційній основі, оскільки дуже багато майна, підприємств, були, як вони пишуть, "віджаті", розділені і було багато ображених у керівництві "ЛНР" і "ДНР".

Грицак підкреслив, що в СБУ немає "ніяких даних про затримання української диверсійної групи", оскільки ніхто такої групи в окупований Донецьк не посилав.

Відповідаючи на запитання, чи буде закрито провадження СБУ щодо Захарченка у зв'язку з його смертю, Грицак сказав, що конкретні рішення ухвалить слідчий, але, як правило, у такому разі справи закривають.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...