Віддали Росії: Навколо українського літака "Мрія" розгорівся скандал у Франції (фотофакт)

Французьке інформагентство AFP назвало український транспортний літак-гігант АН-225 "Мрія" російським літаком.

Помилка була допущена в матеріалі, присвяченому будівництву китайських важких військово-транспортних літаків Xian Y-20. Порівнюючи їх з іншими літальними апаратами такого ж класу, в своїй інфографіці, AFP позначило український транспортний літак АН-225 "Мрія", як російську машину, передають Патріоти України.

Як відомо, найбільший в світі реактивний транспортний літак АН-225 "Мрія" був розроблений ще в СРСР на київському ОКБ ім. "Антонова". Гігант вперше піднявся в повітря в 1988 році і до цих пір існує практично в єдиному екземплярі. За різні рекорди цей літак занесений в Книгу рекордів Гіннесса. Зараз "Мрія" активно експлуатується українською авіакомпанією Antonov Airlines і виконує комерційні рейси по всьому світу.
При цьому, в 2016 році з'явилися повідомлення про те, що Україна нібито передала Китаю документацію на виробництво АН-225. Ці повідомлення були спростовані китайською стороною. Пізніше китайці висловлювали бажання взяти участь в добудові другого літака АН-225, але даний проект поки залишився нереалізованим.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...