Відхід Путіна з поста президента стане "справжньою трагедією", - Боровий

Оскільки Кремлю не вдалося підготуватися до перехідного процесу зміни влади в Росії, відхід Володимира Путіна з поста президента стане "справжньою трагедією", тому що це призведе до руйнування "збалансованої системи стримувань і противаг".

Таку думку "Обозревателю" висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання, чи є ймовірність того, що Путін відмовиться від участі в чергових президентських виборах в РФ, опозиціонер пояснив: "Політична система в Росії побудована таким чином, що існують різні групи еліт, що дуже жорстко конкурують між собою. Кілька силових груп, групи системних лібералів, регіональні групи. Ці групи постійно один одного підставляють, постійно провокують конфлікти. І єдиним стримуючим моментом цієї вже не цивілізованої конкуренції є сам Путін".

За оцінками Борового, "в цих умовах відсутність Путіна в якості арбітра створить високу ступінь нестабільності в цих групах еліт". Таким чином, "в сьогоднішніх умовах саме групи еліт зацікавлені в збереженні Путіна, тому що він є гарантом їхнього існування".

Політик переконаний в тому, що "відсторонення Путіна однієї з груп або навіть всіма групами порушує баланс інтересів, порушує так звану систему стримувань і противаг. У цих умовах руйнується все".

За його словами, "саме тому вони так бояться смерті Путіна або нездоров'я Путіна. Тому що Кремлю не вдалося підготуватися до перехідного процесу". "Схоже на те, що не існує способу підготуватися до цього, тому що це буде справжньою трагедією - коли зруйнується збалансована система стримувань і противаг", - констатував опозиціонер.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...