"Відкрито, публічно, по телеку, перед їхніми ж камерами": Зеленський розповів, як позбавити олігархів впливу на державу

Великі фінансові структури не повинні впливати на політику країни, мати своїх депутатів, зазначив художній керівник студії "Квартал 95".

Майбутній президент України має відразу після перемоги на виборах зібрати олігархів і запропонувати їм гру за правилами. Таку думку актор, художній керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський висловив в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону, передають Патріоти України.

Він погодився, що й реформи, і боротьба з корупцією залежать від політичної волі першої особи.

Гордон запропонував варіант, коли президент каже олігархам: "Хлопці, у вас уже з горла лізе... Мій план: залишаємо вам усе, що ви накрали. Ну, може, 5% знімемо – за легалізацію... І починаємо жити за правилами... А хто порушить правила – вибачте, я вас попереджав". "І великі зарплати чиновникам, депутатам, міністрам – і погнали! Чи готовий ти до такої розмови з олігархами?" – запитав він актора.

"На 100%! Я думаю, що в них немає іншого виходу... І вважаю, що існує ще два кроки, на які вони підуть. Їхні капітали в безпеці, нульова декларація – не тільки їм, у нас багато людей, які добре заробляють. $10 тисяч ховав у банку – заплати 300 баксів – і немає проблем. Правила мають бути для всіх однакові. Єдине – я не впевнений, що ці правила застосовні до чиновників", – сказав Зеленський.

Він також уважає, що потрібні домовленості у сфері інформаційної політики. "Я впевнений, що не можуть великі фінансові структури (не важливо, олігархи там чи не олігархи) впливати на політику країни. Не мають вони права мати своїх депутатів тощо. Про це теж треба домовлятися і зробити те, що я зробив на "Інтері", – відокремити редакційну політику від бізнесу. Грубо кажучи, олігархи не мають права впливати на політику новин. Так, це їхня приватна власність, і ніхто не має права відібрати в них телеканали і газети, але впливати на новини вони не повинні, тому що коли воно ось тут лежить, усе одно руки сверблять", – зауважив Зеленський.

За його словами, необхідно "підписати папери, до того ж відкрито, публічно, по телеку, перед їхніми ж камерами – і все буде нормально".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...