"Відкриваємо нові ринки": Україна експортувала рекордну кількість яблук

Протягом перших 7-ми місяців 2018–2019 маркетингового року українські виробники експортували понад 27 тис. тонн яблук на суму $9,7 млн, що є рекордом за останні 5 років.

Після спаду експорту наприкінці 2018-го року, українські експортери змогли суттєво покращити результат та відвантажити понад 8 тис. тонн українського яблука протягом січня, передають Патріоти України з посиланням на Інфо-Шувар.

Особливістю цього сезону є суттєве розширення географії поставок українських яблук. Головним ринком, як і раніше лишаються країни СНД, але цього сезону в структурі покупців з’явились Сінгапур, Гонконг, Сенегал, Кувейт, Малайзія, Йорданія, Шрі-Ланка, ОАЕ, Індонезія та Єгипет.

"Якщо враховувати темпи, якими українські експортери нарощують обсяги поставок назовні, встановлення рекорду за підсумками сезону виглядає цілком реально. Але головний оптимізм пов’язаний не з кількістю, а із якістю розвитку експорту в цьому сезоні. З нашим яблуком знайомляться споживачі Азії і Африки – це найбільш перспективні в плані зростання ринки збуту. Слід віддати належне тим українським компаніям, які наважились на цей крок. Для багатьох з них це з одного боку досить дорогий експеримент, а з іншого стратегічно правильно обраний напрямок", – розповідає керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» Тетяна Гетьман.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...