"Віднесені вітром": На Чернігівщині четверо дітей потрапили в епіцентр урагану (відео)

Злива і шквальний вітер збивав з ніг, виривав з рук речі, і град завбільшки з голубине яйце залишав на тілі синці.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

8-річну Катю вітер підняв у повітря і поніс, вона вже нічого не контролювала і не пручалася. Вона починає плакати, як тільки згадує про ураган. Рідний брат зловив її за одяг.

«Її раз кинуло на землю, потім вона намагалася встати - і її підняло. Ну, на метр, не знаю, на півметра. Я її піймав, на руки схопив. У той момент вона була вже без свідомості», - розповів Валентин Герасименко.

Настю Гальцюк вітер кілька разів збивав з ніг, у неї розсічене коліно - в лікарні наклали 4 шви. Вона розповідає, що тоді навіть не помітила, коли поранилася, тому що на тіло сипалися величезні градини.

Вчотирьох діти добігли до укриття. Катя прокинулася, під кущем діти дочекалися допомоги від працівників цегельного заводу. Вони викликали швидку і додзвонилися батькам.

Дії дітей були правильними, кажуть фахівці. Шукати низину і ховатися під час смерчу і урагану - це єдиний порятунок, якщо негода застала в чистому полі. Рятувальники також радять обходити поодинокі дерева, тому що під час грози це місце небезпечне.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...