"Відносини між Польщею й Україною приречені, оскільки "поляки хочуть певної "війни" з Україною", - місцевий політолог та історик Єжи Таргальський

Вкотре переконуємось, що Україні потрібно перед усім сподіватись на власні сили і волю.

польський політолог і історик Єжи Таргальский

Відносини між Польщею й Україною приречені, оскільки "поляки хочуть певної "війни" з Україною", - заявив польський політолог і історик Єжи Таргальский, передають Патріоти України з посиланням на "Польське радіо".

На його думку, "поляки хочуть компенсувати відчуття поразки в суперництві з німцями, продемонструвавши перевагу над Україною".

"Не можна розраховувати на польсько-українське порозуміння поки, з одного боку, поляки не визнають, що УПА - так, зробила геноцид на Волині, але також протягом 15 років боролася з "совєтами" за незалежність України, а з іншого боку - поки українці не визнають, що УПА 15 років боролася з "совєтами" за незалежність України, але раніше також зробила геноцид поляків на Волині. Це основа", - сказав Таргальський.

Він наголосив, що в Польщі спостерігається успішне розпалювання ненависті по відношенню до України та українців з боку, зокрема, неоендеків і російської агентури.

"Наразі кожен політик і журналіст, який хоче здобути популярність, грає на антиукраїнських настроях. Почалася боротьба за виборчі голоси, за популярність, за гроші за допомогою ескалації ненависті до України", - каже політолог.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...