Відома письменниця розповіла, як СРСР ламав Україну

У радянські часи українцям навмисне нав'язували міф про те, що Степан Бандера був жорстоким вбивцею, щоб не дати їм дізнатися правду про свою історію.

Степан Бандера

Особистим досвідом, пов'язаним зі знайомством із особистістю лідера ОУН, поділилася українська письменниця Лариса Ніцой на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Кожен Новий рік в Україні починається із дня народження провідника українців — Степана Бандери. Його день народження припадає на 1 січня, і це дуже символічно. Коли в радянські часи у кожному з нас вбивали Бандеру, то в моїй уяві виникав образ шкуродера, озброєного до зубів автоматами, пістолетами і ножем, із яких капає свіжа кров. Він підступно вдирається у будинки німих від жаху українців і перерізує їм горло, не шкодуючи дітей", — зазначила вона.

Ніцой додала: вона була вкрай вражена, коли через деякий час дізналася, що насправді Бандера був інтелігентною, освіченою, розумною людиною, яка нікуди не вдиралася із ножем. Однак частину свого життя він провів у польській в'язниці й німецькому концтаборі за те, що ніколи не приховував своєї боротьби за незалежну Україну. Після звільнення він вів цивілізоване життя звичайного європейця за кордоном. Ніцой впевнена, що всі міфи радянської пропаганди, пов'язані з ім'ям Бандери, мають лише одне пояснення — Москва не могла змиритися із тим, що він озвучував природні бажання українського народу.

"Чому ж нам впарювали (раніше був брак інформації) і втирають досі (в епоху інформаційного віку це якесь середньовіччя) образ бандита? Тому що Бандера говорив. Його слова — могутніші, ніж зброя. Ніякі ножі та автомати з пістолетами не могли зрівнятися із його словами. Його голос не був потужним голосом Левітана або Паваротті. Але кожне слово, сказане Бандерою, було атомним вибухом. Вони боялися слів", — підсумувала письменниця.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...