Відома письменниця розповіла про "інформаційну окупацію" України

Про те, що з нами діялося в минулому, чи діється тепер, чи про те, чого ми потребуємо надалі, – нам розповідають з точки зору наших вбивць.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише письменниця Оксана Забужко, передають Патріоти України.

"На сканах – розповідь Леоніда Плюща про один із важливих епізодів нашої підрадянської історії – повстання в Прилуках у жовтні 1967 р.

Прочитайте, будь ласка, спочатку ці дві сторінки – це з його славнозвісного мемуару "В історії", вперше виданого 1979 р., перекладеного на купу мов (у кількох країнах це був бестселлер, нині готується ще парочка перевидань), і взагалі обов'язкового до читання всім, хто хоче щось розуміти про УРСР.

Прочитали? А тепер поґуґліть "Прилуки 1967". І побачите ось такий текст, розтиражований десятками укр. сторінок, із Вікіпедією включно, і ще й цілою бригадою журналістів майже дослівно переказаний (як рибки в акваріумі, всі однаково ротики розтуляють!):

"8 октября 1967 года, 500 человек напали на отдел милиции в городе Прилуки Черниговской области. Причина: провокационные слухи о якобы убийстве сотрудниками милиции гражданина, фактически умершего от прогрессировавшего менингита. Оружие не применялось, жертв не было. 10 человек привлечены к уголовной ответственности" (с).

Це потужне резюме (стилістично особливо гарні "провокационные слухи" і "фактически умерший"!)) походить із записки КҐБ СССР М.Ґорбачову за березень 1988 р. ("про масові заворушення в СРСР від 1957 р."). Хтось із рос. істориків ту записку свого часу був оприлюднив, хтось виклав, а зграя малоросійських рибок припливла, розхапала корм і понесла його в наш інформпростір, навіть не потрудившись перевірити (ну бо як же ж можна сумніватися в авторитеті московських джерел, та ще й із самого КҐБ взятих?)).

Своя історія? Свої літописці, свідки, учасники (ще живі)? Нє, не чули. (І це при тому, що рос. версія Плющевої книжки і в мережі є – нє, теж не чули, пофіґ пацанам: у Москві сказали – вони відмікрофонили).

І ось так у нас – на кожному кроці, про що б не йшлося, десятки непомітних разів щодня.

І ось це й називається – "інформаційна окупація": коли про нас самих – про те, що з нами діялося в минулому, чи діється тепер, чи про те, чого ми потребуємо надалі, – нам розповідають з точки зору наших вбивць.

Будьмо уважні."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...