Відома волонтер зворушила мережу історією з життя бійця АТО

Волонтер Наталя Юсупова поділилася історією, яку їй розповів воїн АТО, який повернувся з війни.

Про це Наталя Юсупова написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

За словами відомого волонтера, хлопці, які повертаються з АТО не люблять розповідати про те, що там пережили.

"Воїни, які повернулися з АТО, як правило, про війну говорять мало. Ні, ну є які люблять поговорити, але в основному багато мовчуни. Я розумію, що небажання говорити обумовлено внутрішнім переживанням баченого і не пережитого, напевно, більшість ніколи війну не зможуть забути і пережити", - написала Наталія Юсупова і розповіла історію, про яку їй особисто повідав боєць АТО.

"Буквально вчора за чашкою чаю з десантниками 95 бригади як раз говорили про це. І тут боєць, який ніколи нічого не хоче розповідати каже: "2014 рік, початок війни, нам чесно сказали, що все хлопці, ми йдемо на смерть. Одні пацани, 18-23 роки, як правило, всі замовкли. Їдемо, гробова тиша, кожен думає про своє. І я почав співати "Рідна мати моя, ти ночей не доспала". Просто на нерві, на повному серйозі. Чую хтось підхопив, потім ще, їхали і співали" , - розповіла Юсупова і продовжила, що після цього моменту, у хлопців був перший бій, але всі вижили.

"Потім був їх перший бій, сепари з усіх боків розстрілювали колону, але всі вижили, хоча багато хто отримав важкі поранення. У найважчі моменти кожен завжди думає про матір, це захист від незгод і біди", - написала волонтер.

В кінці свого відвертого звернення Наталія Юсупова закликала кожного задуматися про матерів, які чекають на своїх синів з війни. "Ми кожен день скандалимо і не думаємо, що зовсім поряд, біля кожного з нас, чиясь мати чекає свого сина з війни. Давайте краще підтримувати один одного, час нині не простий", - нагадала волонтер.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...