Відомий економіст розповів про нову віху у західному "наступі" на Росію

Новий закон про санкції США проти РФ представляє собою нову віху у західному "наступі" на Росію, оскільки обмежувальні методи такого масштабу застосовуються західним світом вперше в історії.

Таку думку висловив директор Центру досліджень постіндустріального суспільства і професор Вищої школи економіки в Москві Владислав Іноземцев, передають Патріоти України з посиланням на Forbes.

За його словами, новий закон вимагає складання доповіді про вплив розширених санкцій на операції з державними борговими зобов'язаннями Російської Федерації, про пов'язані з РФ незаконних фінансових операціях; а також доповіді про російських олігархів і квазідержавних структур.

Виконавцем у цій справі виступає міністерство фінансів США, яке, на думку економіста, відчуває найменший пієтет щодо Росії і її правлячої еліти.

"Тому в найближчі роки не слід очікувати ніякої "заспокоєності" у обговоренні російської теми - навпаки, вона отримала гарантію практично безстрокової присутності в американському інформаційному полі", - попередив Іноземцев.

Він підкреслив, що новий закон про санкції розширює можливості їхнього застосування на практично невизначене коло російських юридичних і фізичних осіб, які не обмежуються списком людей, винних в порушенні територіальної цілісності України або режиму раніше введених санкцій.

Економіст звернув увагу, що санкційні заходи розглядаються як екстериторіальні, тому США працюватимуть з іншими країнами, щоб "гарантувати невикористання їх фінансових систем для приховування незаконної фінансової діяльності членів уряду Російської Федерації".

"Мені здається, що подібних формулювань в правових актах західних країн раніше ніколи не траплялося", - підкреслив він.

Професор додав, що найбільш болючою є стаття закону, яка наказує американським урядовим агентствам підготувати і представити Конгресу доповідь про російських олігархів і квазідержавних структур.

Причому доповідь повинна бути завершений не пізніше ніж до 29 січня 2018 року, тобто в розпал кампанії з перевиборів Путіна на посаду президента Російської Федерації.

"Мова йде про повноцінне розслідування фінансової діяльності російських політиків, чиновників і керівників держкомпаній - причому не тільки їхньої власної, а й здійснюваної на користь першої особи держави. Американські законодавці заклали і фінансове забезпечення процесу, визначивши винагороди для інформаторів, які сприяють отриманню фнформації" , - зазначив він.

Іноземцев вважає, що новий закон про санкції небезпечний для Росії не тільки посиленням обмежувальних заходів та посиленням тиску на російських партнерів з енергетичних проектів, а й тим, що він дає старт "полюванню" за компроматом на всю російську еліту, а також дозволяє на постійній основі дискредитувати еліту Росії, зображуючи банальну продажність і корумпованість окремих її представників.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...