Відомий політолог пояснив, чому Москва не хоче йти на обмін полоненими

Під час свого перебування в Києві російський омбудсмен Тетяна Москалькова повідомила, що у неї є інформація про те, що відеоконференція з Олегом Сенцовим все-таки відбудеться, щоб українська сторона змогла переконатися, що він живий і здоровий.

За словами українського політолога і журналіста Кирила Сазонова, вже всі переконалися, що вірити Москальковій не можна, тому що це у нас уповноважений з прав людини - це, як правило, правозахисник, активіст, народний депутат, а в Росії на цій посаді перебуває генерал МВС, дисциплінований російський чиновник, передають Патріоти України. Тому, якщо росіяни не хочуть показувати Сенцова, то вони його не покажуть.
Кирило Сазонов зазначив, що наші переговори заходять у глухий кут, тому що ми звично пропонуємо поміняти людей на людей. Тобто, за логікою Кремля, російських непроханих гостей, яких чомусь ми зловили, в Україні немає. Росія не розуміє, кого обмінювати, тому що Путіну не потрібні його громадяни, які сьогодні знаходяться в українській в'язниці. У Кремля логіка: попався, сам винен, баби ще народять. Росія не хоче забирати всіх підряд назад, тільки тих, хто може бовкнути зайве типу журналіста РІА "Новости".
На думку політолога, Росія хоче політичних поступок, як, де-факто, визнання Криму російським, федералізації країни і Донбасу з особливим статусом, плюс - відмова від євроінтеграції і відмова від членства в НАТО. Ось тільки при таких умовах може зрушити з метрової точки процес обміну полоненими.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...