Відомий політолог пояснив, чому Трамп відмовив Путіну

Президент США Дональд Трамп відмовився від зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним на полях саміту АТЕС у В'єтнамі, оскільки його звинувачують у надмірній м'якості і симпатіях щодо глави Кремля.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

За його словами, Трамп опинився в дуже складному становищі. "Він (нинішній президент США, - ред.) дійсно за час свого президентського терміну жодного разу не наважився на будь-яку критичну оцінку Путіна. І про що б вони там не домовились, американським істеблішментом це розглядалося б як ще один доказ дивної прихильності Трампа до Путіна. Тому він нічого не міг отримати від цієї зустрічі", - зазначив Піонтковський.

Разом з тим, він підкреслив, що рукостискання Трампа і Путіна під час церемоніального фотографування російська пропаганда подала як велику перемогу, хоча насправді це провал.

"Це агонія кремлівської спецоперації "Наш Трамп". Вона виявилася дуже великою помилкою з боку Кремля. Якби перемогла Клінтон (Хілларі Клінтон, - ред.), то все закінчилося б черговим перезавантаженням. У всякому разі, ставлення США до путінського режиму було б набагато більш доброзичливим. А відверта гра на стороні Трампа мобілізувала переважну більшість військово-політичного істеблішменту США", - уточнив політолог.

Піонтковський додав, що на сьогодні Трамп і держсекретар США Рекс Тіллерсон фактично відсторонені від будь-якої ініціативи і влади.

"Американську позицію щодо України артикулює Курт Волкер (спецпредставник Держдепу США по Україні, - ред.), і ви її чудово знаєте. Так що, власне, Трамп і Тіллерсон - не гравці в питанні України", - сказав він.

Політолог вважає, що Трамп не може просто так змінити свою позицію і існують якісь об'єктивні причини того, що він два роки (зокрема, ще до свого президентства під час передвиборної кампанії) повторював одне й те саме - як добре було б поліпшити відносини з Росією. Піонтковський нагадав, що тепер в процесі розслідування вилазить все більше фактів певної залежності Трампа від Путіна.

"А зараз, по-перше, такою мовою Трамп не наважиться говорити з Путіним, а, по-друге, він і не потрібен для серйозної розмови з Путіним. Таку розмову ведуть з Путіним інші люди і, перш за все, Конгрес США, який прийняв закон про персональні санкції проти всього російського керівництва, який в ці дні активно наповнюється змістом. Цей список впливає на свідомість кремлівських мешканців набагато більше, ніж будь-які заяви Трампа, якого всерйоз уже ніхто не сприймає", - підсумував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...