Відомий російський актор у складі ЗСУ воює на Донбасі (фото)

Російський актор Анатолій Пашинін, відомий за багатосерійним фільмом про війну "Грозові ворота", пішов добровольцем у Збройні сили України.

Анатолій Пашинін (зправа)

Про це повідомив військовий журналіст Андрій Цаплієнко у Facebook, передають Патріоти України.

"Не думав, що зустрічатиму День Незалежності в компанії людини з ворожих окопів. Але "старлей Доронін" – за нас! Зірка російського кіно, герой культового серіалу "Грозові ворота", а нині доброволець української армії Анатолій Пашинін зустрічає свято з побратимами на передовій. Де кулі, кров і героїзм справжні. І свято Незалежності має справжній неповторний смак", – написав він.

Пашинін уже приблизно три роки живе в Україні на правах нелегала. Він приїхав, коли почався Майдан, і відтоді не покидав межі країни. Після окупації Криму, у березні 2014 року, записав відеозвернення до росіян, у якому спробував пояснити, що сталося в Києві, і переконати їх у необхідності боротися за власну свободу.

Пашинін народився у Світловодську Кіровоградської області, дитинство провів у Запоріжжі, де закінчив школу і Державну інженерну академію (факультети кольорових металів та економіки підприємств). Після цього поїхав до Москви і вступив у Вище театральне училище імені Михайла Щепкіна. Зніматися в кіно почав у 2001 році.Багато грав у телесеріалах, що принесло актору широку популярність у Росії.Українському глядачеві він відомий за головними ролями в телефільмах "Украдене щастя" і "Грозові ворота".

Пашинін живе в батьків у Запоріжжі. Відмовляється просити український паспорт - уважає неприпустимим отримувати документи раніше від тих іноземців, які воюють за незалежність країни зі зброєю в руках, але досі не мають українського громадянства.

Опублікував: Олег Устименко

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...