Відомий український дипломат озвучив головні перепетії в переговорах з США щодо повернення Донбасу

Деякі елементи майбутнього законопроекту про деокупацію і реінтеграції Донбасу обговорювалися під час візиту Президента України Петра Порошенка до Вашингтона.

Костянтин Єлісєєв

Про це розповів заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, передають Патріоти України.

«Головне було те, як нам поєднати і скоординувати зусилля з американською стороною для того, щоб принести мир і стабільність на Донбас. Деякі елементи цього законопроекту були в центрі уваги переговорного процесу з американською стороною оскільки основою майбутнього законопроекту є, звичайно, Мінські домовленості і ключове – це виконання Росією умов з безпеки», – сказав він.

За його словами, сторони також обговорили можливість спільного тиску на Росію з метою виконання нею своїх зобов’язань з безпеки в рамках Мінських угод.

«Президент Трамп чітко сказав, що це не є конфліктом в Україні, а це є пряма російська агресія», – додав Єлісєєв.

Раніше він повідомив, що ситуацію на сході можна врегулювати у стислі терміни в політико-дипломатичний спосіб, однак для цього має бути дотримана низка умов.

«Ситуація на Донбасі може бути врегульована дуже швидко і ефективно в політико-дипломатичний спосіб. Але для цього потрібна низка умов, одна з яких – жорсткі і чіткі меседжі з боку наших ключових партнерів, на що ми зараз чекаємо і над чим працюємо», – повідомив він.

Крім того, Єлісєєв зазначив, що Росія взагалі не зацікавлена у стабілізації ситуації не лише на Донбасі, а й по всій Україні. «Росія взагалі не зацікавлена в стабілізації ситуації не лише на Донбасі, а й у всій Україні. Через Донбас вони хочуть дестабілізувати у нас і політичну, і економічну ситуацію», – заявив заступник голови АПУ.

На його думку, наразі «проблема не в суті Мінських домовленостей, а у відсутності політичної волі Москви їх реалізовувати».

Крім того, Єлісєєв зауважив, що Президент України активно спілкується в Нормандському форматі задля врегулювання ситуації на Донбасі. Він також готовий спілкуватися з президентом РФ Володимиром Путіним, якщо такі перемовини будуть результативними.

«Заради українців Президент готовий йти навіть на прямий діалог з Путіним, якщо він принесе результат. Наразі ми продовжуємо порушувати питання звільнення українських заручників з Донбасу і політв’язнів, які перебувають на території Росії, але поки прогресу немає», – розповів Єлісєєв.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...