Відомий український шоумен, музикант і письменник зізнався, що колись був "москалем"

Вперше українську мову в природному середовищі він почув у тринадцять років під час поїздки до Хмельницького.

Антін Мухарський

Про це Антін Мухарський розповів в інтерв'ю виданню "Наше місто", передають Патріоти України.

"Це правда, тому що народився в Києві на Подолі в абсолютно російськомовній родині. Моя бабуся по маминій лінії стовідсоткова москалька - бігла сюди від революції з Петербурга. І в Києві довгий час існував стереотип, що "українською розмовляє рогуль", - розповів він.

За словами Антіна, вперше українська мова в природному середовищі він почув у тринадцять років під час поїздки до Хмельницького, а вперше зрозумів, що українське може бути "потужним, веселим і креативним", після пісень групи "Брати Гадюкіни", Андрія Миколайчука, коли з'явилося літоб'єднання "Бу-ба бу", театр.

"На мене, студента театрального інституту, справив враження Андрій Жолдак з Москви, який підкреслював, що він нащадок Тобілевичів, розмовляв виключно українською мовою і ставив спектаклі в театрі Франка. Знаковим для мене став 1992 рік. Батько був режисером-постановником великих свят, і ми поїхали в Запоріжжі на 500-річчя козацтва. Там директор Хортицького заповідника і сказав мені, що я не Антон, а Антін, тому що саме так в реєстрове козацтво записували по-українськи. А вже через три роки я так підписав і свою першу повість. Це був мій шлях до українізації", - зазначив Мухарський.

"Звичайно, в непрості дев'яності, коли треба було реально виживати, брався за будь-яку роботу. І коли шматок хліба з'явився, знову виникла необхідність реалізовувати творчі задуми. Закинув комерційну діяльність, пішов в мистецтво, яке приносить мені не тільки страшне задоволення, а й внутрішню гармонію. Повністю перейшов на українську мову, оскільки це єдиний маркер ідентичності", - резюмував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...