Відомий журналіст розкрив подробиці вбивства Гонгадзе

Фотокореспондент розповів про автомобіль, в якому був убитий журналіст.

Український журналіст, фотокореспондент Associated Press Єфрем Лукацький у своєму блозі розповів, що вбивця журналіста Георгія Гонгадзе був упевнений, що злочин зійде йому з рук, передають Патріоти України.

Він стверджує, що у 2000 році Леонід Кучма (тодішній президент України) дав команду міністру внутрішніх справ, а той - начальникові головного управління кримінального розшуку МВС України Олексію Пукачу з'ясувати, хто фінансує і зливає інформацію Гонгадзе про корупцію у вищих ешелонах влади.

В кінці червня того ж року Гонгадзе помітив негласне спостереження, і написав заяву генеральному прокурору Михайлу Потебеньку, у якому виклав факти щодо стеження. Прокурор під час наради розповів про заяву журналіста Кучмі.

"Що говорив після цього Кравченко Пукачу, - не важко здогадатися. Пукача понесло: він небожитель, начальник головного управління кримінального розшуку МВС України, а тут якийсь грузин, через якого він може втратити все, опуститися до начальника райвідділу. Мент від приниження і страху втратити роботу в пориві люті і помсти задушив Георгія в машині (деталі вбивства відомі). Голову відрізав і закопав подалі від тіла. Без голови важко ідентифікувати жертву. Вбивця був упевнений, що все зійде йому з рук, але зникнення Георгія викликало великий резонанс", - зазначив Лукацький.

Він додав, що навколо зникнення Гонгадзе було багато брехні. У МВС і прокуратурі намагалися погасити інформаційний шум, щоб прикрити керівництво. "Ці покидьки навіть не помили машину від крові", - розповів Ігор Гончаров, який на той час був капітаном міліції щойно створеного відділу по боротьбі з організованою злочинністю.

"Зі слідами крові машина довго стояла у дворі МВС в центрі Києва. Пукач вбивав не один — інші менти тримали Георгія. Тепер вони злякалися, і один з них повідомив Гончарову, де лежить тіло. І розповів на камеру все, що сталося. Після цього, тіло "випадково" було знайдено в лісі", - написав Лукацький.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...