Відомий журналіст закликав звільнити арештованого одеського активіста

Через дії мера Одеси Геннадія Труханова в місті можливі подальші протести і заворушення, вважає український журналіст Юрій Бутусов.
Сергій Стерненко

Український журналіст Юрій Бутусов на сторінці у Facebook закликав звільнити колишнього лідера одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка, заарештованого через протести одеситів проти будівництва багатоповерхівки на місці літнього театру в міському саду, передають Патріоти України.

"Мер Одеси і громадянин РФ Геннадій Труханов вирішив забудувати міський сад Одеси. На місці літнього театру в міськсаду продажна міськрада Одеси вирішила збудувати багатоповерхівку на 35 тисяч квадратних метрів – це як мінімум 12 поверхів. Міськрада ухвалила рішення про вирубування 109 дерев. Для розуміння – це якби у Києві замість літнього театру в Маріїнському парку навпроти Кабміну і Верховної Ради вирішили побудувати будинок", – зазначив він.

На думку журналіста, в місті відповісти "за беззаконня Труханова нікому", тому на захист міського саду зібралася приблизно тисяча небайдужих одеситів.

"Замість діалогу з мером вийшла сутичка з поліцією. Якісь люди напали на поліцейських і двоє поліцейських дістало важкі травми. Так, за таке мають відповідати ті, хто напав на поліцію, – а раптом це були провокатори, які вирішили маргіналізувати протест? Однак, замість притягнення до відповідальності нападників, було затримано одного з учасників акції", – продовжив він.

Бутусов зазначив, що проти Стерненка висунуто обвинувачення за ст. 294 (організація масових заворушень), і на період слідства йому встановили "величезну і непомірну заставу" у розмірі 608 тис. грн.

"Насправді, не Стерненко був основним ініціатором протесту у міськсаду, і максимум, що йому особисто можна інкримінувати, – це хуліганство. Але міська прокуратура вирішила придумати найтяжчу статтю", – зазначив він.

На думку журналіста, сутички з поліцією стали не результатом протестної акції, а результатом "зухвалої афери з боку Труханова" і його будівельних компаній.

"Не оцінюючи цього факту, прокуратура не вирішує проблеми, а просто створює ґрунт для нових, потужніших протестів", – попередив він.

Бутусов звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з проханням розібратися в ситуації в Одесі.

"Якщо держава й надалі ігноруватиме масові і грубі порушення з боку Труханова, то все закінчиться погромом мерії, і знову треба буде вирішувати проблему, яку "одеський Черновецький" провокує, ухвалюючи корупційні рішення і завдаючи шкоди інтересу суспільства. Влада, звичайно, не люблять протести. Але в цьому разі саме дії мера і міськради Одеси цю ситуацію спричинили. І хотілося б почути все-таки думку держави щодо громадянства РФ мера Одеси і його перебування у базах даних громадян РФ", – підсумував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...