Відразу - в рай? - На Росії визнали ядерну вразливість перед США

Росії буде загрожувати серйозна небезпека, якщо США вийдуть із Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД).

Про це заявив керівник Центру міжнародної безпеки, дійсний член Російської академії наук Олексій Арбатов, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Якщо ДРСМД впаде, американські ракети виявляться на тисячу кілометрів ближче до наших центральних районів. Росія своїми ракетами середньої дальності може дістати американців тільки з Чукотки, і накриють вони тільки Аляску, до континентальної частини не дістануть", - підкреслив він.

Експерт робить висновок, що "поява американських крилатих ракет і балістичних ракет середньої дальності в Європі в пух і прах розносить систему зустрічного удару у відповідь, яка є основою нашої стратегії ядерного стримування. За такий час ніхто не зможе прийняти рішення і відповісти, просто не встигне".

На думку Арбатова, великою кількістю міжконтинентальних балістичних ракет "Тополь-М" у даний час вже нікого не можна здивувати. А нова важка ракета "Сармат" американцям "неприємна", але якісно така зброя "нічого не змінює".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...