"Відтягли від церкви і побили ногами": Церковний скандал в Запоріжжі отримав несподіване продовження

У Запоріжжі біля Храму Петра і Февронії двоє невідомих у масках побили людей, які принесли ляльки до будівлі церкви в пам'ять про дворічного хлопчика Євгенії із Запоріжжя, якого задавив собою самогубець.

"Хлопці принесли ляльок. Почалася розмова з охороною. Охорона викликала підкріплення. У розмові прозвучала фраза про "Радомира" (громадська організація "Православний Союз Радомир". - ред.). Хлопців відтягли від церкви і побили ногами", - розповів волонтер Валентин Бурий, передають Патріоти України.

Організація "Радомир" - це "бойове крило церкви", говорить він. "Вони так себе самі називають, спортивні хлопці", - пояснив Бурий.

Нападники швидко під'їхали на машині і швидко залишили місце подій, але ким були зловмисники поки точно неясно.

За словами волонтера, серед постраждалих був і учасник АТО, який зараз у лікарні з ймовірним переломом.

На своїй сторінці у Facebook Бурий закликав приносити каністри і баклажки до церкви. "Веземо каністри, баклажки до церкви на Малому ринку. Порожні каністри, звичайно. Для того, щоб було розуміння, що в наступний раз це можуть бути каністри з бензином. Сенс у тому, щоб привернути увагу людей до діяльності подібних організацій під прикриттям церкви" , - пояснив активіст.

Нагадаємо, скандал розгорівся після відмови церкви УПЦ МП відспівати загиблу дитину через її хрещення в храмі Київського патріархату. На знак протесту і в пам'ять про хлопчика українці почали зносити до церков Московського патріархату дитячі іграшки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...